wyrobiony fotel kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyrobiony fotel kierowcy
witam
fotel kierowcy w moim golfiku jest dość mocno wymordowany. trzymanie boczne praktycznie nie istnieje. macie może jakieś patenty jak go trochę przywrócić do świeżości? - czyli: jak zdjąć materiał obiciowy, co można tam włożyć (gąbka? - jaka? i w jakich ilościach)
jeśli było to przepraszam, ale przez szukajkę niewiele znalazłem (głównie o ślizgach tudzież podmianach foteli mk2->mk3 lub mk3->mk4)
fotel kierowcy w moim golfiku jest dość mocno wymordowany. trzymanie boczne praktycznie nie istnieje. macie może jakieś patenty jak go trochę przywrócić do świeżości? - czyli: jak zdjąć materiał obiciowy, co można tam włożyć (gąbka? - jaka? i w jakich ilościach)
jeśli było to przepraszam, ale przez szukajkę niewiele znalazłem (głównie o ślizgach tudzież podmianach foteli mk2->mk3 lub mk3->mk4)
był mk3, jest prawie mk4
-
greg
zeby się nie powtarzać kieruję cię tu bo zamieściłem fotki z mojego opisu demontażu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=78537 , teraz druga sprawa - chcesz naprawiać siedzisko czy oparcie, masz fotele standard czy z wersji GT
-
greg
słuchaj - tam właściwie to nie ma wypełnienia - gąbka jest tylko n abokach i to mała (większa w fotelach GT), na środku masz taki dziwny materiał - jeśli fotel zapada się pod plecami to moze powypinały ci się druty podtrzymujące któe są w konstrukcji oparcia? W siedzisku natomiast jest tylko gąbkaadas01 pisze:chciałbym zająć się przede wszystkim oparciem.
wiesz może jeszcze, jakiego materiału użyć do wypełnienia? bo chyba nie zwykłą gąbkę
[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 6:03 pm ]
tak to wygląda

-
greg
-
Tegesik
o kurcze, to jestem mocno zdziwiony - wydaje mi się, że boki oparcia na fotelu pasażera(mniej zużytym) są dużo bardziej "jędrne" - no nic, chyba sobie wyjmę w przyszły weekend wyjmę fotel kierowcy, zdejmę tapicerę i zdecyduję, co z tym fantem zrobić - i przy okazji obejrze, czy faktycznie wszystkie druty są na miejscugreg pisze:ale tego się nie wypełnia chyba ze masz wersje od gt to wtedy są tam stalowe (druty) wzmocnienia + gąbka
był mk3, jest prawie mk4