haloeny dalekosiężne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
haloeny dalekosiężne
Witam
Noszę się z zamiarem montażu takich halogenów dalekosiężnych http://allegro.pl/item155198770_mocne_h ... test_.html zależy mi na tym aby dobrze świeciły na dużą odległość, wyglądają w miare ładnie i niewiele kosztują, moje pytanie: warto je zakupić, ma ktoś z was takie u siebie, czy może postojówki mi bardziej rozświetlą droge??? Wiem że hella jest bezkonkurencyjna ale jest czterokrotnie droższa-to ewentualnie bym sie pokusił na podwójny komplet tych halogenów i zamontował je w dolnych kratkach, tam gdzie np. passaty mają przeciwmgielne
Noszę się z zamiarem montażu takich halogenów dalekosiężnych http://allegro.pl/item155198770_mocne_h ... test_.html zależy mi na tym aby dobrze świeciły na dużą odległość, wyglądają w miare ładnie i niewiele kosztują, moje pytanie: warto je zakupić, ma ktoś z was takie u siebie, czy może postojówki mi bardziej rozświetlą droge??? Wiem że hella jest bezkonkurencyjna ale jest czterokrotnie droższa-to ewentualnie bym sie pokusił na podwójny komplet tych halogenów i zamontował je w dolnych kratkach, tam gdzie np. passaty mają przeciwmgielne
Ostatnio zmieniony ndz sty 07, 2007 21:02 przez malpastaryrower, łącznie zmieniany 1 raz.
VWVWVWVWVWVWVWVWVWVWVW
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wystarczy samemu spacje sobie dodać :p
http://allegro.pl/item155198770_mocne_h ... test_.html
[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 17:49 ]
malpastaryrower,
moim skromnym zdaniem to spartaczy to wygląd przodu
JAk chesz halogeny to kup oryginalne.....
Zreszta nie sadze zeby te halo z aukcji weszly ci w te dolne wnęki w zderzak, bo one maja 82mm sr i 78 glebokosci
Poza tym trzeba je tez jakos przymocowac
Te halogeny nadaja sie do rajdówki na maske , do tzw elektrowni czyli takiej kopułki w której sie te halogeny montuje....
[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 17:53 ]
Poza tym ich mozna uzywac tylko gdy widocznosc spadnie ponizej jakiejś tam odległości..(mgła)...
.Jak bedziesz jezdzil w dzien na halogenach albo w nocy podczas dobrej widocznosci to mozesz zarobic mandat....
http://allegro.pl/item155198770_mocne_h ... test_.html
[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 17:49 ]
malpastaryrower,
moim skromnym zdaniem to spartaczy to wygląd przodu
JAk chesz halogeny to kup oryginalne.....
Zreszta nie sadze zeby te halo z aukcji weszly ci w te dolne wnęki w zderzak, bo one maja 82mm sr i 78 glebokosci
Poza tym trzeba je tez jakos przymocowac
Te halogeny nadaja sie do rajdówki na maske , do tzw elektrowni czyli takiej kopułki w której sie te halogeny montuje....
no cos Ty....postojówki mają 5 watówmalpastaryrower pisze:czy może postojówki mi bardziej rozświetlą droge???
[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 17:53 ]
przeciwmgielne to to samo co halogeny, daltego chyba jednak lepiej zamontowac oryginalne ..malpastaryrower pisze:ewentualnie bym sie pokusił na podwójny komplet tych halogenów i zamontował je w dolnych kratkach, tam gdzie np. passaty mają przeciwmgielne
Poza tym ich mozna uzywac tylko gdy widocznosc spadnie ponizej jakiejś tam odległości..(mgła)...
.Jak bedziesz jezdzil w dzien na halogenach albo w nocy podczas dobrej widocznosci to mozesz zarobic mandat....
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Należy wyjaśnić, że wyróżniamy przeciwmgielne i dalekosiężne.sas_gti pisze:przeciwmgielne to to samo co halogeny
Przeciwmgielne święcą nisko i szeroko (oświetlając jezdnię tuż przed samochodem oraz pobocze) - co jest pomocne we mgle.
Dalekosiężne, jak sama nazwa wskazuje, mają świecić daleko - a to się we mgle nie sprawdza... za to doskonale przydaje się w otwartym terenie. Fabrycznie montowane np. w terenówkach.
- malpastaryrower
- Mały gagatek
- Kontakt:
HALOGENY PRZECWMGIELNE fabryczne posiadam- soczewki wbudowane w reflektor i dobrze się sprawują na zawijastych drogach- doświetlają to czego lampa nie widzii po bokach, natomiast ktoś tu dobrze zauważył- chodzi mi o DALEKOSIĘŻNE bo chyba każdy jadąć nocą gdzie już żywej duszy już nie widać lubi sobie ,,przyszperać" długimi a takie dalekosiężne to już by była bajka- dzień w nocy zostawmy sprawe instalacji, czego to sie ma trzymać itd, tylko mi chodzi czy one świecą jakoś ciekawie i czy są faktycznie takie mocne. może ktoś mi powie po co ślepy jestem czy co...- a tak dla komfortu
Jeśli nie chcesz wyłożyć kasy na Helle to polecam nasze polskie Wesemy-niewiele gorsze a cena przystępna. Najpierw tylko zastanów sie czy wogule bedziesz z nich kożystał bo jeśli jeździsz głównie po mieście to marny pomysł. Ktoś wyżej napisał że to podpada pod rajdowe-dobry żart:). Zresztą ich wielkość nie świadczy o efekcie-normalnie stosuje sie halogeny montowane parami przy różnych ogniskowych odbłyśnika-z racji zasięgu. Poszukaj na oficjalnej stronie wesem-napewno coś znajdziesz.