Drzenie kierownicy przy 100/120km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
martinez76, ja miałem objawy podobne do twoich - walczyłem długo z zimówkami - "prezentami" - tzn. dostałem 2 przechodzone zimówki, które wprowadzały bicie na kierownicy w zakresie 70-85kmh. Wydałem chyba ze stówkę albo i więcej na wycieczki do różnych wulkanizatorów na wyważanie itp. Ostatecznie wyszło, że wcześniej były jeżdżone w aucie z całkowicie wyjechanym zawieszeniem - najprawdopodobniej były nierówno starte, natomiast wyważanie wychodziło "niby" ok. Skoro planujesz kupić opony to zrób to - i to jak najszybciej, masz szanse zaoszczędzisz na zawieszeniu.
- Dioda83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie a ja mam taki problem, zaznaczam na wstępię że mechanik ze mnie żaden, więc mogę pisać głupoty (proszę mnie poprawić) otóż sprawa jest taka. Od pewnego czasu przy jeźdźie z prędkością ok 80-100 km/h czuję że auto jest niestabilne (płynie) wszystko to czuje się na kierownicy, byłem w stacji diagnostycznej, sprawdzone zostały amorki przód i tył (wszystko ok) gość stwierdził natomiast że przyczyną tego może być maglownica, nie wiem co to jest i jak to wygląda, i czy rzeczywiście to może być powód... Proszę o rady i pomoc. Pozdrawiam!!!
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
możesz mieć to samo co ja czyli przekładnie kierowniczą do wymiany....tyle że u mnie telepie kierownica przy każdych prędkościach...a jeśli u ciebie tylko powyżej 80km/hDioda83 pisze:Panowie a ja mam taki problem, zaznaczam na wstępię że mechanik ze mnie żaden, więc mogę pisać głupoty (proszę mnie poprawić) otóż sprawa jest taka. Od pewnego czasu przy jeźdźie z prędkością ok 80-100 km/h czuję że auto jest niestabilne (płynie) wszystko to czuje się na kierownicy, byłem w stacji diagnostycznej, sprawdzone zostały amorki przód i tył (wszystko ok) gość stwierdził natomiast że przyczyną tego może być maglownica, nie wiem co to jest i jak to wygląda, i czy rzeczywiście to może być powód... Proszę o rady i pomoc. Pozdrawiam!!!
to:
-wyważ koła
-sprawdź opony czy nie mają żadnych wybrzuszeń itp.....
jeśli nic z tego to tak jak napisalem przekladnia do wymiany albo do regeneracji;D
Witam!
Mam to samo drżenie kierownicy,ale tylko na alu 15',prawdopodobnie jest to skrzywienie felgi,bo jak założyłem 14' też alu orginalne vw,to już tego nie było,a na tamtych nie było niby widocznego skrzywienia,ale wydaje mi się że wystarczy malutkie żeby było bicie na kierce,jedyna rada to chyba dać fele do prostowania.Pozdrawiam
Mam to samo drżenie kierownicy,ale tylko na alu 15',prawdopodobnie jest to skrzywienie felgi,bo jak założyłem 14' też alu orginalne vw,to już tego nie było,a na tamtych nie było niby widocznego skrzywienia,ale wydaje mi się że wystarczy malutkie żeby było bicie na kierce,jedyna rada to chyba dać fele do prostowania.Pozdrawiam
mk2 vr6 robi się ;-)
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
ja powiem tak przeczytaj sobie sam początek posta;D
ogólnie rozchodzi się o drgania kierownicy przy KAŻDYCH prędkościach....przejazdach przez nierówną drogę, przejazd kolejowy itp....
ja u siebie zrobiłem końcóweczki opony nowiuśkie wyważyłem fele i lipton i tak jak od początku podejrzewałem mam walniętą przekładnie..najlepiej wymienić na nową i mieć spokój:D
ogólnie rozchodzi się o drgania kierownicy przy KAŻDYCH prędkościach....przejazdach przez nierówną drogę, przejazd kolejowy itp....
ja u siebie zrobiłem końcóweczki opony nowiuśkie wyważyłem fele i lipton i tak jak od początku podejrzewałem mam walniętą przekładnie..najlepiej wymienić na nową i mieć spokój:D