wyrobiony fotel kierowcy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
adas01
Ma gadane
Ma gadane

wyrobiony fotel kierowcy

Post autor: adas01 » sob sty 06, 2007 21:11

witam
fotel kierowcy w moim golfiku jest dość mocno wymordowany. trzymanie boczne praktycznie nie istnieje. macie może jakieś patenty jak go trochę przywrócić do świeżości? - czyli: jak zdjąć materiał obiciowy, co można tam włożyć (gąbka? - jaka? i w jakich ilościach)

jeśli było to przepraszam, ale przez szukajkę niewiele znalazłem (głównie o ślizgach tudzież podmianach foteli mk2->mk3 lub mk3->mk4)

był mk3, jest prawie mk4

greg

Post autor: greg » ndz sty 07, 2007 00:03

zeby się nie powtarzać kieruję cię tu bo zamieściłem fotki z mojego opisu demontażu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=78537 , teraz druga sprawa - chcesz naprawiać siedzisko czy oparcie, masz fotele standard czy z wersji GT

Awatar użytkownika
adas01
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: adas01 » ndz sty 07, 2007 11:27

greg, dzięki za linka, obrazki już sobie obejrzałem i zapisałem co i jak
mam "cywilne" fotele (nie-GT), chciałbym zająć się przede wszystkim oparciem.
wiesz może jeszcze, jakiego materiału użyć do wypełnienia? bo chyba nie zwykłą gąbkę?

był mk3, jest prawie mk4

greg

Post autor: greg » ndz sty 07, 2007 16:58

adas01 pisze:chciałbym zająć się przede wszystkim oparciem.
wiesz może jeszcze, jakiego materiału użyć do wypełnienia? bo chyba nie zwykłą gąbkę
słuchaj - tam właściwie to nie ma wypełnienia - gąbka jest tylko n abokach i to mała (większa w fotelach GT), na środku masz taki dziwny materiał - jeśli fotel zapada się pod plecami to moze powypinały ci się druty podtrzymujące któe są w konstrukcji oparcia? W siedzisku natomiast jest tylko gąbka

[ Dodano: Nie Sty 07, 2007 6:03 pm ]
tak to wygląda Obrazek

Awatar użytkownika
adas01
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: adas01 » ndz sty 07, 2007 20:37

ano właśnie interesują mnie boki a nie sama główna część oparcia :) już wiem, jak się tam dostać, teraz tylko pozostaje problem: czym to wypełnić i skąd to wziąć?...

greg, duży + dla Ciebie :pub:

był mk3, jest prawie mk4

greg

Post autor: greg » ndz sty 07, 2007 21:55

adas01 pisze:czym to wypełnić i skąd to wziąć?...
ale tego się nie wypełnia chyba ze masz wersje od gt to wtedy są tam stalowe (druty) wzmocnienia + gąbka

Tegesik

Post autor: Tegesik » pn sty 08, 2007 12:39

Ja u siebie po wypadku naprawiałem fotel i już nie jest taki sam (prowadzenie). Niestety miałem baaardzo dużo wydatków, więc nie kupowałem innego (ok 100zł)
Jeśli mocno Ci się chce to naprawiaj, ja polecam kupić inny.

pozdr.

Awatar użytkownika
adas01
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: adas01 » pn sty 08, 2007 13:01

greg pisze:ale tego się nie wypełnia chyba ze masz wersje od gt to wtedy są tam stalowe (druty) wzmocnienia + gąbka
o kurcze, to jestem mocno zdziwiony - wydaje mi się, że boki oparcia na fotelu pasażera(mniej zużytym) są dużo bardziej "jędrne" - no nic, chyba sobie wyjmę w przyszły weekend wyjmę fotel kierowcy, zdejmę tapicerę i zdecyduję, co z tym fantem zrobić - i przy okazji obejrze, czy faktycznie wszystkie druty są na miejscu

był mk3, jest prawie mk4

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”