Centralny zamek - alarm

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arus666
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny zamek - alarm

Post autor: arus666 » sob sty 06, 2007 02:57

Witam
Chciałbym zamontować alarm wraz z sterowaniem centralnym zamkiem. Centralny zamek mam seryjny - pneumatyczny. Poniżej znajduje się schemacik od podłączania alarmu (przepraszam, że trochę krzywo), poczytałem trochę forum i wiem, że od starowania zamkiem odpowiadają kabel zielony i szary - co się zgadza bo sprawdziłem miernikiem w Gofiku, ale jak w takim razie podłączyć ten alarm (wiem, że musi się dać)
Czy ktoś może zna, od czego są poszczególne kable w wiązce przy kompresorze (jest ich 11)
Może ktoś podłączał podobny alarm lub sterowanie

Schemat
Obrazek

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: Centralny zamek - alarm

Post autor: JayT » sob sty 06, 2007 11:00

Przede wszystkim musisz wiedzieć o tym, że centralny zamek w MK3 sterowany jest dwoma plusami - to podstawa. Rzeczywiście są to kable zielony (otwórz) i szary (zamknij).
Z Twojego schematu nie wynika, jak uzyskać dwa "+" do sterowania... widzę, że w kabel "żółto/czarny" odpowiada za "zmianę sygnału z plusa [+] / minusa [-]" - ale to niestety za mało. Gdybyś zeskanował całą instrukcję, byłoby łatwiej - alarm już montowałem, ale ten schemat moim zdaniem jest albo niewłaściwy, albo podałeś za mało danych. :D
Nie masz przypadkiem w instrukcji schematu do sterowania dwoma "+"?

Moje VWozidło spala średnio: Obrazek i Obrazek

arus666
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: arus666 » sob sty 06, 2007 17:53

Dzięki, w sumie zasugerowałem się tym, ze jest pneumatyczny, a później znalazłem schamacik sterowania dwoma plusami. Właśnie skończyłem montować i wszystko ładnie gra :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”