Ssanie 1.3 gaznik pierburg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Piotrek1983bb
- Ma gadane

- Kontakt:
Ssanie 1.3 gaznik pierburg
czesc mam pytanko odnosnie ssania. W mojej golfince od jakiegos czasu podnioslo sie spalanie. Jak zawsze palil 8 l. tak teraz pali okolo 12 l.
Mam automatyczne ssanie i sie zastanawiam jak to jest kiedy sie wylancza?
Jak ktos cos wie na ten temat to piszcie!
Mam automatyczne ssanie i sie zastanawiam jak to jest kiedy sie wylancza?
Jak ktos cos wie na ten temat to piszcie!
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 19:38 przez Piotrek1983bb, łącznie zmieniany 1 raz.
sterowane jest ono na dwa sposoby - poprzez elektryczne podgrzewanie bimetalowej sprężyny i po osiągnieciu temp. 33 st. przez płyn w układzie chłodzącym - roolę te przejmuje własnie płyn ogrzewając obudowę sprzężyny
[ Dodano: 07-01-03, 20:04 ]
aha w zależności od temp. powietrza na zew. powinno się ono wyłączać po ok. 5 min.
[ Dodano: 07-01-03, 20:04 ]
aha w zależności od temp. powietrza na zew. powinno się ono wyłączać po ok. 5 min.
- Przybek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
sprawdz czy na zimnym silniku po jednokrotnym wisnieciu gazu na wylaczonym silniku przepustnica ssania jest zamknieta , napisz jakie masz obroty po uruchomieniu zimnego silnika , napisz czy po nagrzaniu silnika klapka od ssania jest otwarta i jakie ma wtedy obroty , zwroc uwage czy obroty na ssaniu sa rowni i czy nie telepie sinikiem na boki
wtedy bedzie mozna wydac jakas diagnoze
Pozdrawiam
wtedy bedzie mozna wydac jakas diagnoze
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
- Piotrek1983bb
- Ma gadane

- Kontakt:
- Przybek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
zapewne zalewa ci na ssaniu i z tad te duze zuzycie paliwa i telepanie silnika
ustaw przepustnice ssania , na tej fotce wyzej w miejscu 1-2 powinny byc 3 krwski ustaw na tej z lewej strony poprostu tak ustaw aby na zimnym silniku byla mala przerwa i zobacz jaki bedzie efekt
po tym tescie powiem ci co dalej
Pozdrawiam
ustaw przepustnice ssania , na tej fotce wyzej w miejscu 1-2 powinny byc 3 krwski ustaw na tej z lewej strony poprostu tak ustaw aby na zimnym silniku byla mala przerwa i zobacz jaki bedzie efekt
po tym tescie powiem ci co dalej
Pozdrawiam
miałem u siebie dokładnie tak samo - do wymiany był siłownik podciśnieniowy, koszt wymianmy tego siłownika na regenerowany to 50 zł, jest on zamontowany na gaźnikuPiotrek1983bb pisze:Na zimnym silniku nie chodzi rowno i czasem silnikiem telepie,ale jak dojdzie wskazowka temp. na biala gruba kreske to wtedy silnik juz chodzi rowniutko i bez zarzutow!
- Piotrek1983bb
- Ma gadane

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

pod numerem 6. Tak wygląda do 1,3, jest troszkę inny, prostszy jak ten na fotce od misiek10111, Zasysasz powietrze ustami przez jego węzyk.Ma się wciągnąć cięgno i przy zatkaniu wezyka (końcem języka po zassaniu) nie uciekać z poworotem. Wtedy znaczy że szczelny i dobry
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ale koledzy powiedźcie czy jezeli automatyczne ssanie jest włączone to obroty silnika są zwiekszone ogólnie wymieniałem cały gaźnik na regenerowany z kalisza i podstawę gaźnika tą gumową i właśnie jestem siekaw czy to ssanie działa bo przy odpalaniu zawsze mam problemy a ostatnio myslalem ze mam
źle ustawiony zapłon
- Przybek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
pewnie ze obroty musza byc wieksze , napisz jakie masz problemy jak sie zachowuje silnik po odpaleniuKUSTO pisze:ale koledzy powiedźcie czy jezeli automatyczne ssanie jest włączone to obroty silnika są zwiekszone ogólnie wymieniałem cały gaźnik na regenerowany z kalisza i podstawę gaźnika tą gumową i właśnie jestem siekaw czy to ssanie działa bo przy odpalaniu zawsze mam problemy a ostatnio myslalem ze mamźle ustawiony zapłon
tylko jak ten siłownik jest dobry , bo on jes tylko do uchylenia klapki ssania w czasie rozruchu silnika o około 3 mm po to aby mieszanka była ponad granice zapalenia a następnie spręzyna bimetaliczna dostaje prąd przez czujnik na przewodzie od płynu , bo są dwa jeden steruje jeżem a drugi właśnie tą spręzyną, to możliwe ze kolega ma uszkodzony czujnik do sterowania napięciem do spręzyny albo ma uszkodzoną samą sprężyne i dla tego pali mu 12 bo chodzi non stop na ssaniu , tak samo moze być uszkodzona sama krzywka przy urządzeniu rozruchowym która ma za zadanie w czasie wzrostu temperatury uchylac klapke ssania w czasie naciskania pedału gazu
[ Dodano: 06 Sty 2007 11:59 ]
albo kolega po prostu ma nieszczelne rurki podciśnienia które idą od gażnika do siłownika
[ Dodano: 06 Sty 2007 11:59 ]
albo kolega po prostu ma nieszczelne rurki podciśnienia które idą od gażnika do siłownika
Ostatnio zmieniony sob sty 06, 2007 13:33 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.