problem z ubytkiem płynu chłodniczego

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
*daniel*
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

problem z ubytkiem płynu chłodniczego

Post autor: *daniel* » czw sty 04, 2007 14:49

panowie wiem że tematów takich było kilka ale nieznalazłem takiego przypadku jak mój więc pisze :bajer: zauważyłem że gdzieś ucieka mi płyn chłodniczy może niewiele ale zawsze :crazy: otóż podejrzewam żę chłodnica jest w którymś miejscu nieszczelna bo wieczorem przy zapalonoch swiatłąch mijania ewidentnie widać jak płyn odparowywuje sobie :grrr: otworzyłęm maske w garażu i rzeczywiście widąc żę to jest chyba przyczyna ubytku płynu! z tego co wiem jest jakiś proszek do uszczelniania ukłądu chłodzącego czy moge zaryzykować i wsypać go troche pomorze to coś czy lepiej dać sobie z tym spokuj! :crazy: dzięki za odpowiedzi z góry :pub:

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: problem z ubytkiem płynu chłodniczego

Post autor: RobertP » czw sty 04, 2007 14:59

*daniel* pisze:z tego co wiem jest jakiś proszek do uszczelniania ukłądu chłodzącego czy moge zaryzykować i wsypać go troche pomorze to coś czy lepiej dać sobie z tym spokuj!
olej ten proszek, jak nie zapcha Ci miejsca wycieku to zapcha np, nagrzewnice
albo przytka w nieodpowiednim momencie termostat .... i wtedy zaczną się kłopoty
dobrze obejrzyj gdzie masz wilgotno i usuń usterkę no chyba że Ci wciąga także
do komory spalanie i idzie w wydech ale to jużinna sprawa ... :bigok:

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
*daniel*
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: *daniel* » czw sty 04, 2007 15:10

napewno musi być gdzieś nieszczelna chłodnica bo widać że płyn paruje z niej ewidentnie a tak chyba być niemoże!no to bende musiał chłodnice wykręcić i najwyrzej do spawania zawiesć :panna:a z proszkiem już miałem kiedyś doczyniena w poprzednim mk1 i pomogło :jezor:ale nigdy niema pewności z takim "piaskiem" czy niezadziała w odwrotną strone i niezpapra czegoś innego :grrr:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”