Chyba podlozyli mi bombe :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chyba podlozyli mi bombe :(
witam
ostatnio uslyszalem pod maska jakby szybkie "cykanie" przy pracujacym silniku - dzwiek podobny do zegarka, lub tez przeskakujacej iskry.
staralem sie namierzyc i na 90% halasuje TO COS
co to jest i czemu tak glosno dziala?
jak dotknalem tego czegos to az czuc bylo pod palcem stukniecia.
ktos doradzi?
ostatnio uslyszalem pod maska jakby szybkie "cykanie" przy pracujacym silniku - dzwiek podobny do zegarka, lub tez przeskakujacej iskry.
staralem sie namierzyc i na 90% halasuje TO COS
co to jest i czemu tak glosno dziala?
jak dotknalem tego czegos to az czuc bylo pod palcem stukniecia.
ktos doradzi?
Dokladnie od kiedy mam golfa zastanawialo mnie to co to wlasnie jest za urzadzenie, jakby ktos mogl napisac co sie wiecej na temat tego filtra, co on robi, czy to sie jakos obsluguje, cos wymienia itd. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos podzielil sie swoja wiedza na ten temat.
Pozdrawiam sedrecznie
Marcin
Pozdrawiam sedrecznie
Marcin
No cóż - sprawa dość prosta. Filtr ten pochłania pary paliwa z baku (generalnie instalacji paliwowej). W odpowiednim momencie "zwraca" zawartość (pary paliwa) do obiegu. Się go nie obsługuje - jest samowystarczalny. W zasadzie w aucie zastosowano go ze względów ekologicznych.Mortek pisze:akby ktos mogl napisac co sie wiecej na temat tego filtra
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Nowicjusz
-
- Forum Master
- Kontakt:
tak samo jest u mnie , nie martw sie pytalem sie kiedys mechanikow w VW i powiedzieli ze to normalka w kazdym VW i sie nie ma co martwic !!!!
SPRZEDAM NOWE SPREZYNY EIBACH PRO KIT DO GOLFA MK4 (SILNIK 1,4 i 1.6) ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=959499498
Sprzedam dywniki welurowe czarne ORI VW ze stoperami -> info PW
Sprzedam dywniki welurowe czarne ORI VW ze stoperami -> info PW