Wrażenia z podróży Mk2 do Holandii
Moderator: Fiona
-
- Mały gagatek
Wrażenia z podróży Mk2 do Holandii
W ostatnim świątecznym czsasie miałem okazje być w Holandii. Pojechaliśmy na święta do ojca który od dłuższego czasu pracuje w Holandii.Ogolnie to już moja czwarta wyprawa do tego kaju ale ostatnie trzy były daw lata temu(trzy auta ).Jechaliśmy autem mojego brata Mk2 1.8 RP+LPG.Zaopatrzyłem się w przejściówke uniwersalną do wlewu gazu niemcy-holandia(58zł z alegro) i jazda. Na trasie w niemczech znalazłem dwie stacje z gazem z tankowaniem nie było problemy bo były dwa przewody do niemieckiego i naszego (tzn.włoskiego) a cena gazu na jednym wynosiła 65centów a na drugim 70. A w holandii nie ma problemu z tankowaniem gazu bo jest na każdej stacji(tylko najlepiej mieć wlasną przejściówke-na stacjach też mają ale trzeba iść zagadać dać 10euro kaucji) ogólnie z ceną gazu w holandii jest tak że przy autostradach jest troszke drożej ale tragedii nie ma bo jest taniej niż w niemczech.Ja znalazlem najtaniej za 47centów na Esso a na Texaco za 49.A i moja dobra rada odnośnie tankowania gazu w niemczech najlepiej celować w Shell bo jest holenderski i warto zjechać z autostrady jak widać reklame Shella przy jakimś centum handlowym.Ogólnie krajem jestem zafascynowany bo udalo mi się go troche zwiedzić np.Amsterdam.Z mapą na kolanach bez żadnej nawigacji ale dałem radę pozdrowenia dla wszystkich którzy przeczytają ten temacik :bajer
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
-
- Użytkownik
- Kontakt:
nl
heja spox sam bym pojechal narka
Moj gofer http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=92143
oraz b4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3163013#3163013
oraz b4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3163013#3163013
-
- Mały gagatek
fotki niebawem bo klisze muszę wywołać bo jeszcae się cyfrówjki nie dorobiłem
mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni
-
- Mały gagatek
Młody przyjacielu to że ty w wieku 18 lat masz MK3 to napewno zasługa twoich rodziców albo dziadków bo napewno nie twoja bo w przeciwieństwie do ciebie jeżdżę starym Mk2 na który cięzko zarobiłem pracą własnych rąk i ja nie pasożytuje na swoich rodzicach tak jak zapewne ty to robisz pozdrawiamcoolerVW pisze:ojciec pracuje w Holandii a ty cyfrówki nie masz a myślałem że tam się dobrze zarabiaEmigrantGB pisze:bo jeszcae się cyfrówjki nie dorobiłemi tu się uznanie należy ja bym się bałEmigrantGB pisze:Z mapą na kolanach bez żadnej nawigacji ale dałem radę
- coolerVW
- Mały gagatek
- Kontakt:
koledzy nie napinajmy się, to miał być żarcik, nie chciałem nikogo urazić a z tym niby moim mk3 to jest tak że to jest taki rodzinny dupowóz i nie jestem jego właścicielem tylko że tak powiem opiekuję się nim i jeżdżę przy okazji, a cyfrówki na własność też nie posiadam pozdroEmigrantGB pisze:ojciec pracuje w Holandii a ty cyfrówki nie masz a myślałem że tam się dobrze zarabia
- ziembul
- Mały gagatek
- Kontakt:
To ja moze wroce do tematu.
Od pazdziernika studiuje w Holandii i jezdze tu swoim golfikiem.
Trasa z Polski jest generalnie przyjemna, bylem na ostatni weekend w Polsce i w czwartek niestety dopadl mnie snieg, wiec na autostradzie trzeci pas byl zasniezony, ale 70-80km/h dalo rade jechac. Pozwole zalaczyc sobie fotke jak moj golfik wtedy wygladal:
A tak wygladala trasa:
Powrot zajal mi 11 godzin (1150km)
Polecam dotankowac sie przed wjazdem do Niemiec, ceny diesla przy autostradzie 1.08 do 1.14€.
W Holandii mozna zatankowac za ok 97centow.
Przez 4 miesiace zdazylem objezdzic najwieksze miasta i tak jak EmigrantGB jestem zachwycony tym krajem, naprawde warto przyjechac i zobaczyc, zwlaszcza, ze kraj jest maly i mysle ze tygodniowy urlop starczylby w zupelnosci. No i oczywiscie warto
przy okazji jakas imprezke zaliczyc i sprobowac tutejszych frykasow jesli ktos lubi .
Aha, pamietajcie, ze na autostradzie jedziemy 120km/h, a za przekroczenie predkosci o 50 strata prawka... Po autostradzie jezdza nieoznakowanymi radiowozami z videoradarami.
Jesli ktos ma ochote sie wybrac, to sluze pomoca
Od pazdziernika studiuje w Holandii i jezdze tu swoim golfikiem.
Trasa z Polski jest generalnie przyjemna, bylem na ostatni weekend w Polsce i w czwartek niestety dopadl mnie snieg, wiec na autostradzie trzeci pas byl zasniezony, ale 70-80km/h dalo rade jechac. Pozwole zalaczyc sobie fotke jak moj golfik wtedy wygladal:
A tak wygladala trasa:
Powrot zajal mi 11 godzin (1150km)
Polecam dotankowac sie przed wjazdem do Niemiec, ceny diesla przy autostradzie 1.08 do 1.14€.
W Holandii mozna zatankowac za ok 97centow.
Przez 4 miesiace zdazylem objezdzic najwieksze miasta i tak jak EmigrantGB jestem zachwycony tym krajem, naprawde warto przyjechac i zobaczyc, zwlaszcza, ze kraj jest maly i mysle ze tygodniowy urlop starczylby w zupelnosci. No i oczywiscie warto
przy okazji jakas imprezke zaliczyc i sprobowac tutejszych frykasow jesli ktos lubi .
Aha, pamietajcie, ze na autostradzie jedziemy 120km/h, a za przekroczenie predkosci o 50 strata prawka... Po autostradzie jezdza nieoznakowanymi radiowozami z videoradarami.
Jesli ktos ma ochote sie wybrac, to sluze pomoca
Juz po problemie(hamulce):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=81532
magiczny PIN :)))
BREMBO MAX|FERODO PREMIER
Trochę odkopie , bo czuje się zdziwiony lekko.EmigrantGB pisze:Młody przyjacielu to że ty w wieku 18 lat masz MK3 to napewno zasługa twoich rodziców albo dziadków bo napewno nie twoja bo w przeciwieństwie do ciebie jeżdżę starym Mk2 na który cięzko zarobiłem pracą własnych rąk i ja nie pasożytuje na swoich rodzicach tak jak zapewne ty to robisz pozdrawiamcoolerVW pisze:ojciec pracuje w Holandii a ty cyfrówki nie masz a myślałem że tam się dobrze zarabiaEmigrantGB pisze:bo jeszcae się cyfrówjki nie dorobiłemi tu się uznanie należy ja bym się bałEmigrantGB pisze:Z mapą na kolanach bez żadnej nawigacji ale dałem radę
Sam mam 18 lat - w tym roku kończę 19. Pracuję już od 17 urodzin, wcześniej też się tam czasem coś za grosz porobiło. Na mk2 wydałem tyle że dostał bym ze 2 mk3... Więc nie wiem co to za problem. Duże możliwości w tym wieku daje to że jednak rodzice utrzymują, a sam możesz zarobić sobie na bonusy typu samochód, komputer czy co tam innego dusza pragnie.
- ziembul
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja wspomnialem wczesniej:Pim, jak juz odkopałes to i ja napisze ,
dziwne ze nikt nie napisał o
bo mi Holandia kojarzy mi sie jednoznacznie.
Moze kiedys sie wybiore , pozdro.
A jesli jest tym ktos zainteresowany, to polecam coffe shop The Grass Company w Tilburgu, największy w HolandiiNo i oczywiscie warto
przy okazji jakas imprezke zaliczyc i sprobowac tutejszych frykasow jesli ktos lubi
A jesli ktos jest przejazdem i chce sprobowac, to w kazdym miasteczku jest kilka coffe shopow i nie trudno do nich trafic, chocby po zapachu unoszacym sie na ulicy.
Juz po problemie(hamulce):