Syncro w golfie country

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

BiGMaZZy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BiGMaZZy » pn sty 01, 2007 18:39

pdmcyc pisze:Ładny był jak robione były te zdjęcia jeszcze u poprzedniego właściciela jak tylko go kupił teraz już nie jest taki łądny, facet jest leśniczym i 60% tego co nim jeździł to był las i strasznie go dowalił i przez półtora roku nic w nim nie zrobił kompletnie nic i teraz mam dużo roboty żeby przywrócić go do stanu takiego żeby wygodnie i fajnie się nim jeździło, w tej chwili wspomaganie nie chodzi, hamulce robiłem w sobotę hamulców komplatnie nie miał w środku śmierdzi bo woził dziki z któych krew wyciekała i cały bagażnik jest zalany... aż łezka w oku mi się kręci że taki fajny samochód tak dowalił :( ale u niego kazdy samochód po półtora roku taki sam dowalony jest,
powodzenia w doprowadzaniu golfika do stanu używalności :pub: takim ludziom którzy nie dbają zupełnie o samochód nie powinni dawać prawa jazdy mój ojciec jest mechanikiem i często przyjeżdżają do niego leśnicy więc wiem jak wyglądają ich samochody :bajer: u jednego na podłodze była taka warstwa naniesionej ziemi że rósł mu w samochodzie mech :rotfl:

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/179/bc547a655c595999.png[/img][/url]
Prace trwają ;)

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn sty 01, 2007 18:46

BiGMaZZy pisze:często przyjeżdżają do niego leśnicy więc wiem jak wyglądają ich samochody
Widziałem 6 letniego Lanosa u qmlpa na myjni- gość oddał do prania- siedzenia zasyfione plamami jakby je kilka razy wiadrem z wodą z kałuży oblano, błota, ziemii, pestek, liści i gałęzi pod przednimi fotemami było tyle, że 3 cm skorupa sioę zrobila, pod nogami to samo (niestety widzielm poodkurzany z przodu), stary kurz na desce rozdzielczej wyglądał jakby ktos go specjalnie napylił, a na deser.... z tylu, gdzie nikt nie jeździł w miejscu gdzie się trzyma nogi na warstwie ziemii.... ROSŁA TRAWA, KĘPA TRAWY, miała z 10 cm (już można by ścinać). Auto miało 40 tys km zaledwie ;) Podobno NIGDY nie było sprzątane...
Pozdrawiam.

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » pn sty 01, 2007 19:11

tutaj nie wiele lepiej było kiedyś widziałem w bagażniku też jakieś zboże rosło.... widocznie leśnicy już tak mają że nie dbają o samochody... nie mówię o tym że samochód brudny bo to w ich fachu normalne jest. ale to żeby oleju do silnika nie dolewać nawet nie sprawdac czy jak klocki się skończą to nie wymienic na nowe tylko jeździć na tych albo łożysk z tyłu nie powymieniać "bo to jest samochód do lasu" tak mówił. Nie szkoda by mi tego samochodu tak było gdyby było ich tak dużo jak normalnych mk2 a tych nie jest wcale tak dużo. to jest podobnie jak z golfem rallye... choć country jest napewno dużo więcej niz tamtych. Licze w niego wsadzić około półtora tyś złotych żeby można było bez większego strachu jeździć. bo w tej chwili bałbym się jechać nim gdzieś dalej...A ten samochód też u tego leśniczego przejechał około 40tyś bo kupił go w październiku 2005 i zakłądał gaz i przebieg był wpisany stąd wiem.

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pn sty 01, 2007 20:58

pdmcyc pisze:tych nie jest wcale tak dużo
Obiło mi się o uszy, że powstało 8 tys, z czego (szacunki sprzed 3-4 lat) jeszcze jeździ ok połowy. Jak ktoś ma nowsze dane, to napiszcie, też jestem ciekawy :chytry:
Pozdrawiam.
pdmcyc pisze:"bo to jest samochód do lasu" tak mówił
pdmcyc pisze:u tego leśniczego przejechał około 40tyś bo kupił go w październiku 2005
Toż on chyba patrolował z Kubusiem Puchatkiem STUMILOWY LAS :grin: tym bardziej współczuję Golferowi- 40 tys po lesie...
Pozdrawiam.

BiGMaZZy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BiGMaZZy » pn sty 01, 2007 21:02

pdmcyc pisze:"bo to jest samochód do lasu" tak mówił
:panna:

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/179/bc547a655c595999.png[/img][/url]
Prace trwają ;)

greg

Post autor: greg » pn sty 01, 2007 21:14

pdmcyc pisze:widocznie leśnicy już tak mają że nie dbają o samochody...
no nie zgodzę się bo sam jestem leśnikiem i o auta dbam - mam kolegó w pracy którzy np na miasto używają passsata a do lasu golfa i powiem szczerze ze niektóre auta faktycznie strach wsiadac, ale... nie wszyscy.
Natomiast chciałbym zauważyć ze do lasu świetny jest golf mk2 TD i to wiem co mówię.

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » wt sty 02, 2007 00:21

Grzesiekk1982 pisze:Obiło mi się o uszy, że powstało 8 tys
ja gdzieś też czytałem że tylko tyle ich było, ale ile jeździ tego nie wiem.
greg pisze:o nie zgodzę się bo sam jestem leśnikiem i o auta dbam
Ok, to prawie każdy leśnik... wszytkich co znam leśników to wszyscy dobijają samochody niestety ale nie wszyscy w takim razie.
greg pisze:Natomiast chciałbym zauważyć ze do lasu świetny jest golf mk2 TD i to wiem co mówię.
z tego co gadałem z tym leśnikiem który dobija samochody to samo mówił że zwykły mk2 w dieslu jest najlepszy, kupił tego country ale nie był z niego zabardzo zadowolony bo myślał że będzie miał większy prześwit a w rzeczywistości nie jest on dużo wyższy od zwykłego mk2 bo ma rame pod sobą. No i diesel palił mu 6max a ten 15 gazu potrafi spalić a tak na podjazdach 9... to i tak drożej wychodzi niz dieslej tym bardziej że jedzie się sobie na białoruś i masz za 1,9zł litr ON

greg

Post autor: greg » wt sty 02, 2007 00:33

a wiesz czemu diesel? bo ma cięższy silnik i fajniejsze przełożenia - cieżko zerwać przyczepność

[ Dodano: Pon Sty 01, 2007 11:38 pm ]
Grzesiekk1982 pisze:Obiło mi się o uszy, że powstało 8 tys, z czego
country 6697 Stück
country allround 160
country chrompaket 558
Dane z dopellweber

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » wt sty 02, 2007 00:43

greg pisze:a wiesz czemu diesel? bo ma cięższy silnik i fajniejsze przełożenia - cieżko zerwać przyczepność
może i tak, nie jezdze na codzien po lesie to nie wiem :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”