szumy w aucie podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sebekgliwice
- Mały gagatek

szumy w aucie podczas jazdy
na poczatku po kupnie mk3 te szumy wiatru podczas jazdy jakos mi nie przeszkadzaly . mam wrazenie jakbym nie mial szyby tylnej , albo niedomkniety bagaznik . bo to slychac z tylu auta . zaznacze ze niemam blokady skrz. biegow bo gdzies czytalem ze moze niebyc jakiejs zaslepki czy cos tam , ale niemam.
wiec od czego mam zaczac szukac
pomocy 
s.b.
-
wojtas.l
- Ma gadane

- Kontakt:
mi czasami też tak się zdaje ale mi to nie przeszkadza - z jakiego źródła zakupiłeś ten wóz?
z pewnego? nie było czasem to auto bite w tył? albo na jakich gumach jeżdzisz - ich szerokość? może to stąd ci się to bierze-
Kiedyś jeździłem troche corsą która była bita w tył i po wyklepaniu jej pojawiały się takie szumy podczas jazdy - robili ją podobno dobrzy mechanicy-
z pewnego? nie było czasem to auto bite w tył? albo na jakich gumach jeżdzisz - ich szerokość? może to stąd ci się to bierze-
Kiedyś jeździłem troche corsą która była bita w tył i po wyklepaniu jej pojawiały się takie szumy podczas jazdy - robili ją podobno dobrzy mechanicy-
- sebekgliwice
- Mały gagatek

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Znam MK4, które się "położyło" w rowie na śniegu tylnym błotnikiem nawet nie 90 stopni, może sę o kąt 45 stopni przechylło, tyle żeby stabilnie leżeć na zaspie i "nie wrócić na 4 koła". Samochód nie doznał ŻADNEJ NAWEWT NAJMNIEJSZEJ skazy na lakierze,a przez tylną klapę szumi wietr....sebekgliwice pisze:chyba nie bo kupywalem ze znajomym a on sie w miare dobrze zna sie na autkach
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony ndz gru 31, 2006 00:46 przez Grzesiekk1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomekzabrze
- Użytkownik

- Kontakt:
- sebekgliwice
- Mały gagatek

- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
od opon może szumieć ale chyba każdy rozrużnia szum opon od szumu powietrza
sprzwdź uszczelki w tylnych drzwiach i klapie i czy masz wygłuszenie w drzwiach (ja niemam w lewych tylnych i też szumi ) ale dziś zakładam i będzie cacy
sprzwdź uszczelki w tylnych drzwiach i klapie i czy masz wygłuszenie w drzwiach (ja niemam w lewych tylnych i też szumi ) ale dziś zakładam i będzie cacy
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
a może szum pochodzi od którejś źle wklejonej szyby ?
Pracuję w szybach samochodowych i często spotykam się z takim właśnie problemem
ludzie rozbierają cały samochód i nic nie znajdują, wystarczy spryskać ranty szyb wklejanych (przód,tył i boki jk to auto 3 drzwiowe) a od wewnątrz dmuchnąć sprężarką jak pojawią sie bąbeli znaczy że jest jakaś dziura
Pracuję w szybach samochodowych i często spotykam się z takim właśnie problemem
ludzie rozbierają cały samochód i nic nie znajdują, wystarczy spryskać ranty szyb wklejanych (przód,tył i boki jk to auto 3 drzwiowe) a od wewnątrz dmuchnąć sprężarką jak pojawią sie bąbeli znaczy że jest jakaś dziura
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
- sebekgliwice
- Mały gagatek

- sebekgliwice
- Mały gagatek