Syncro w golfie country

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Syncro w golfie country

Post autor: pdmcyc » ndz gru 31, 2006 01:45

Witam

czy jak odkręce wał łączący skrzynie w tylnym napedem to samochód będzie jeździł z napędem na przód bez problemów?? Powodem odłączenia jest to że łożyska które trzymają wał są tak rozbite że tak wał lata jak się jedzie że samochód cały podskakuje a jedne łożysko kosztuje 480zł.... więc lepiej sobie to darować.
:crazy:
Z góry dzięki ja odpowiedzi

BiGMaZZy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BiGMaZZy » ndz gru 31, 2006 05:28

ja mam w golfie syncro, nie country wyjęty wał napędowy i jeździ bez problemów :bajer: tylko przy ruszaniu jak dam za mocno gazu to od razu koła zaczynają buksować :zakrecony: ale mnie to w sumie aż tak bardzo nie przeszkadza :grin:

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/179/bc547a655c595999.png[/img][/url]
Prace trwają ;)

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz gru 31, 2006 09:59

pdmcyc pisze:czy jak odkręce wał łączący skrzynie w tylnym napedem to samochód będzie jeździł z napędem na przód bez problemów??
Oczywiście że nic się nei dzieje. Ale trochę szkoda żeby Country na ośkę ciągnął...
pdmcyc pisze:łożysko kosztuje 480zł
Był tu temacik o tulejach tylnej belki do MK3 Syncro kosztujących 860 zł (brak zamienników). User Ventil doszedł, że podchodzą z Audi 100 C4 za 80 zł komplet :grin:
A może by poszukać czegoś na używce? Jest kilka osób tutaj na forum które coś mogą mieć :)
Taka usterka rzadko zdarza się w Syncro, może komuś padł np most, czy wisco i opchnie części do wału. Looknij na Allegro, jest 3 Passki Syncro do rozbiórki i części napędu z Golfa MK3 Syncro. Powinno pasować.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » ndz gru 31, 2006 10:04

Mi też to ostatnio wysiadło i nie ma problemów może być napęd na przód, ja mam tylko ten luksusu że leża w garażu dwa kompletne napędy ;)

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz gru 31, 2006 10:22

Mimo to polecam naprawę :) Szkoda się pozbywać zabawy w zimie i na błocie :D Tym bardziej, że to COUNTRY :bigok:
BiGMaZZy pisze:ja mam w golfie syncro, nie country wyjęty wał napędowy i jeździ bez problemów
syncro + snow = fun
Jak się ma jedno do drugiego :?

pdmcyc, wkleję widok z edka looknij co Ci trzeba, może z kimś na forum się dogadasz ;)
Pozdrawiam.
Obrazek

michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Syncro w golfie country

Post autor: michal_777 » ndz gru 31, 2006 10:55

pdmcyc pisze:Witam

czy jak odkręce wał łączący skrzynie w tylnym napedem to samochód będzie jeździł z napędem na przód bez problemów?? Powodem odłączenia jest to że łożyska które trzymają wał są tak rozbite że tak wał lata jak się jedzie że samochód cały podskakuje a jedne łożysko kosztuje 480zł.... więc lepiej sobie to darować.
:crazy:
Z góry dzięki ja odpowiedzi
Witam. Lesli moge cos poradzic to wez wyciag te łozyska i idz do HURTOWNI lozysk i pokaz im je i powiedz ze takie potrzebujesz, tylko nie mow od czeg osa i ile kosztuje gdzie indziej. Gwarantuje Ci ze kup[isz je duuuuuuuuzo taniej.....(wiem to ja doswiadczylem takich przypadkow na wlasnej skorze)A jesli nie maszgdzies w poblizu u siebie jakiejs dobrej hurtowni to moze podeslij dokladne wymiary lozysk z malym opisem(jedno rzedowe, dwu,stałe, wachliwe, moze takie polokragle sa, nie wiem) to postaram sie dopytac o nie i podalbym dokladna cene ale nie obiecuje ze t obedzie odrazu bo do tej hurtowni musze zrobic 50 km w 2 strony ale czesto tam jestem. Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz gru 31, 2006 11:03

michal_777 pisze:zrobic 50 km w 2 strony
A zdradzisz tajemnicę gdzie mniej więcej? To w sumie niedaleko ode mnie. ;)
Pozdrawiam.

michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: michal_777 » ndz gru 31, 2006 11:17

Jasne ze tak, Tarnów. A jak bys chcial sie tyam wybrac to dokladne miejsce opisze.
A tak dla porownania to usiebie w pilznie chciale mkupic pewne lozyskoi krzykneli m iza nie ponad 50 zl i to jeszcze musialbym czekac az sprowadza a tam kupilem za 24 zl od reki :D:DBylam tam juz nascie razy i widziale mz jakimi nietypowymi lozyskami ludzie przychodzili i kupowali to co chcieli :D jedynie ja kktos chce nietypowe i powiedzmy pozodnej firmy (2x drozsze od innych a robi ta sma robote) to musi poczekac 2-3 dni.
Pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz gru 31, 2006 11:27

michal_777 pisze:Tarnów. A jak bys chcial sie tyam wybrac to dokladne miejsce opisze
Dzięki za info :pub:
ak pytałęm na wszelki wypadek, bo faktycznie może się kiedyś przydać, a łożyska normalki :bigok: Gdy padnie łożysko w np w Bentley'u to zamiast kupować za 2 tys zł, można wziąść numer (albo przynajmniej srednice i szerokości) i kupić za 30 zeta :bigok:
Może napisz adres, albo samą ulicę, i " hurtownia łożysk " to każdy będzie mógł na to natrafić w szukajce :)
Pozdrawiam.

BiGMaZZy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BiGMaZZy » ndz gru 31, 2006 11:59

Grzesiekk1982 pisze:ak się ma jedno do drugiego :?
na zimę wał wraca na swoje miejsce :jezor: tylko muszę pospawać obudowę skrzynki przy wyjściu napędu na tył :blush: a syncro + snow = fun odnosi się również do lat poprzednich :hmm:

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/179/bc547a655c595999.png[/img][/url]
Prace trwają ;)

michal_777
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: michal_777 » ndz gru 31, 2006 12:12

Grzesiekk1982 pisze:Może napisz adres, albo samą ulicę, i " hurtownia łożysk " to każdy będzie mógł na to natrafić w szukajce :)
Pozdrawiam.
Dokladnego adresu nie pamietam, ta hurtownia jest kolo sadu w Tarnowie,skrecamy kolosadu tak jak sie jedzie na Marcinke i potem pareset metrow po lewej jest uliczka i tam ona jest. Sa szyldy wiec sztuka byloby nie zauwazyc :D Jak tam bede t owezme telefon i podam tu bo i przez telefon mozna sie dowiedziec i cene itp. Ludzie dzwonia podaja wymiary i rodzaj lozyska i tam sa kumiaci ludzie i wiedza o co hcodzi ;) Ale jak jest bardziej nietypowe lozysko to lepiej im pokazac a oni sie zajma reszta ;)

Udanej zabawy sylwestrowej wszystkim zycze.... :bigok:
PZDR

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz gru 31, 2006 12:17

michal_777, dnapewno komuś na forum się przyda :)
Dzięki i również życzę udanej imprezy i najlepszego w Nowym Roku!
Pozdrawiam.

BiGMaZZy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BiGMaZZy » ndz gru 31, 2006 12:19

bo jak naprawiłem napęd na tył to się okazało że uszczelniacz się ledwo trzyma ale póki wał jest wyjęty to jeszcze jakoś da się jeździć szukałem takiej obudowy ale nie znalazłem więc będę musiał jakoś to naprawić :bajer:

Prace trwają ;)

pdmcyc
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pdmcyc » ndz gru 31, 2006 16:18

Dzięki za odpowiedzi wszystkim.

właśnie między innymi chcę wyjąć ten wał i będę szukał od czegoś innego. Samochód jest codziennie jeźdzony i musi do wtorku jeździć nawet na jedną oś narazie nie przeszkadza.
michal_777, no ja w pobliżu nie mam nic takiego więć jak wyciągne wał to wyśle ci foty tego co mi trzeba i pomierze wszystko i się odezwe do ciebie bo z tego co wiem to u mnie taka hurtownia jest około 100km a po za tym jestem tam raz na pół roku...

mam jeszcze pytanie odnośnie tego syncro. Napęd na tył jest stały czy przenoszony dopiero wtedy jak przód się ślizga?? i czy jak mam z tyłu inny rozmiar opon a z przodu inny to można jeździć?? bo nie to że wał wali to jeszcze jakieś trzeaski idą i tak jakby samochód hamował sam na asfalcie takie uczucie i strasznie ściąga go jak np. mocniej przydusze na asfalcie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”