Centralka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Cziki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Centralka

Post autor: Cziki » pt gru 29, 2006 15:31

Mam oryginalną centralkę i mam taki problemik. Wszystko elegancko zamyka i otwiera się z kluczyka. Problem pojawia się gdy chce otworzyć przez pociągnięcie rygielka, nie da się wtedy otworzyć, gdyż pompa sama ponownie zamyka.
Nie wiem moze da się to jakoś ustawić lub coś??

Obrazek

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt gru 29, 2006 16:16

To jest normalne. Z reszta po co masz od srodka otwierac ryglem jak zamykasz od zewnatrz kluczykiem ? To jest dobry sposob na wkurzenie tesciowej ;)
Nie chce sie rozpisywac, wiec wrzucam link do instrukcji. Poczytaj i na pewno wszystko zrozumiesz - http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?4,0
http://vw2.info/galerie/mk3/Data/page.htm?5,0

[ Dodano: Pią Gru 29, 2006 15:19 ]
Jesli nawet na otwartych drzwiach kierowcy zamkniesz zamek, wsiadziesz do auta ( z kluczykiem w reku) a po chwili zarygluja sie tez Twoje drzwi wystarczy wlaczyc zaplon zeby wylaczyla sie blokada (ryglownie)...

Awatar użytkownika
Cziki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Cziki » pt gru 29, 2006 17:00

Chodzi mi bardziej o sytuacje zatrzaśnięcia samochodu z kluczykami w środku. Kolega miał taką sytuację i trochę się namęczył.
Ale dzięki :bigok:

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 29, 2006 17:04

Cziki pisze:Chodzi mi bardziej o sytuacje zatrzaśnięcia samochodu z kluczykami w środku
to się może zdarzyć jak masz dokładany alarm z opcja samouzbrajania. Bo inaczej to jak zamknie się centralny zamek jeśli zostawiłeś kluczyki w środku?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt gru 29, 2006 17:07

To dziwne, bo przeciez zamykanie od srodka (rygiel kierowcy) ma oddzielny obwod :-k Jak nie zamkniesz z zewnatrz to dodatkowe ryglowanie sie nie wlaczy i rygle sie nie beda chowac przy probie wyciagniecia...

Awatar użytkownika
ADi997
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ADi997 » pt gru 29, 2006 17:10

U siebie mam właśni taki antynapad, że po 15s od odpalenia ryglują się drzwi. Mam dwa przyciski na desce, jeden od otwierania drugi od zamykania, nie musze ciągnąć za rygle. Jeszcze mi się nie udała zatrzasnąć kluczyków ale raz odpaliłem i wyszedłem szybe przetrzeć i naszczęście nie domknąłem drzwi :jezor:

Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??

Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2

Awatar użytkownika
Cziki
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Cziki » pt gru 29, 2006 17:16

Było tak: kolega zamknął samochód pilotem a kluczyki były w środku. I nie mógł już otworzyć z pilota. Gdy ciągnął za rygielek ten nie chciał się otworzyć.
Ostatnio przy otwartej szybie próbowałem otworzyć (nie wiedziałem że jest jakaś blokada) i niewidziałem czy coś jest nie tak czy tak ma być :bigok:

Obrazek

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt gru 29, 2006 19:23

Cziki pisze:Było tak: kolega zamknął samochód pilotem a kluczyki były w środku. I nie mógł już otworzyć z pilota. Gdy ciągnął za rygielek ten nie chciał się otworzyć
Niezla pulapka hehe. Jakby pomyslal i wlaczyl zaplon...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”