Buczące Vento 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Buczące Vento 1.8
Witam
Nie mam już siły szukać po wielu mechanikach, mój samochód ciągle głośno chodzi.
- Tłumiki są ok
- Poduszki pod silnikiem wymienione
- Silnik przenosi drgania (buczenie)
Czy to wina koła pasowego z tłumikiem drgań skrętnych ?
P O M O C Y
Nie mam już siły szukać po wielu mechanikach, mój samochód ciągle głośno chodzi.
- Tłumiki są ok
- Poduszki pod silnikiem wymienione
- Silnik przenosi drgania (buczenie)
Czy to wina koła pasowego z tłumikiem drgań skrętnych ?
P O M O C Y
Tak sobie myślałem, że może Ci przerywa któryś cylinder, ale rzecz o nazwie :
Mimo wszystko napisz co się dzieje jak zapalisz silnik otowrzysz maskę i położysz rękę na silniku. Bo prawda jest też taka że może nawarstwiło się kila rzecz - co innego dzieje się na biegu jałowym co innego podczas jazdy
zmienia cokolwiek sprawęromanj12 pisze: Automatyczna skrzynia biegów
Mimo wszystko napisz co się dzieje jak zapalisz silnik otowrzysz maskę i położysz rękę na silniku. Bo prawda jest też taka że może nawarstwiło się kila rzecz - co innego dzieje się na biegu jałowym co innego podczas jazdy
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Mi po wymianie łącznika też sie trzęsło - musiałem wymienic jeszcz raz.
Łącznik był mało elastyczny i dlatego sie trzęsło.
Co do buczenia to wstawiłem zamiast padniętego katalizatora strumienicę w obudowie kata - buczało.
Rozwaliłem toto wstawiłem pełną rurkę i założyłem dodatkowy tłumik (okrągły) przed środkowym - buczenie ustalo
Łącznik był mało elastyczny i dlatego sie trzęsło.
Co do buczenia to wstawiłem zamiast padniętego katalizatora strumienicę w obudowie kata - buczało.
Rozwaliłem toto wstawiłem pełną rurkę i założyłem dodatkowy tłumik (okrągły) przed środkowym - buczenie ustalo
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG