witam,
bylem dzis na podnosniku i przy okazji ogladalem auto od spodu.
zaniepokoila mnie jedna rzecz - bak paliwa, jego zewnetrzny wyglad.
nie byl zabrudzony,zakurzony rownomiernie tylko byly miejsca ciemniejsze tak od gory
nic nie bylo widac aby cos cieklo ale mialem wrazenie jakby wlasnie byl czyms oblany.
czy to mozliwe aby paliwo cieklo?
ubytkow jak samochod stoi niezauwazylem.
moze ktos mi cos doradzic? moze wszystko ok.?
dzieki
bak paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
martinez76
- Użytkownik

-
kley
moze zaciski na wezykach przy pompie paliwa sie obluzowaly, albo same wezyki spekaly gdzies i jak dostaje cisnienie uklad paliwowy, to gdzies tam sie saczy, odkrec dekiel w bagazniku i zobacz, czy tam nie jest wilgotno, poza tym pbejrzyj przy samym filtrze paliwa (tez masz chyba pod autem, blisko baku - przynajmniej ja tak mam), moze tam cos sie saczy i jak sie jedzie, to ped powietrza lekko tworzy mgielke paliwa i na bak toto leci...
auto na podnosnik i cegiełki, albo kanał i trzeba zerknac, ale mimo wszystko na poczatku odkrec ten dekielek w bagazniku.
Jezeli wogole to przez paliwo jest wilgotno, to moze wlasnie to byc przyczyna, tym bardziej, ze plamy pod autem rozumiem nie ma, wiec dzieje sie to tylko jak jest cisnienie w ukladzie...
auto na podnosnik i cegiełki, albo kanał i trzeba zerknac, ale mimo wszystko na poczatku odkrec ten dekielek w bagazniku.
Jezeli wogole to przez paliwo jest wilgotno, to moze wlasnie to byc przyczyna, tym bardziej, ze plamy pod autem rozumiem nie ma, wiec dzieje sie to tylko jak jest cisnienie w ukladzie...
-
martinez76
- Użytkownik