Czy wzmacniacz tu coś pomoże. audio prosze o rade
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czy wzmacniacz tu coś pomoże. audio prosze o rade
mam radio blaupunkt 4x45W i jakies 4x18W sinus czy cos takiego. Głośniki z przodu alpine 180W 25W RMS 10' a z tyłu sony 200W 40W RMS 17' . i tu pojawia siepytanie czy warto dołożyc tu jakis mały wzmacniacz bo narazie na cos wiekszego nie mam funduszy. nie znam sie na tym i dlatego prosze was o pomoc. acha jesli uznacie ze mozna tu dołozyc wzmaka to ewentualnie jaki. pozdrawiam
wg mnie to nie zmieni sie za dużo po dołożeniu wzmacniacza, bo sprzęt nie jest dobrany z głową i głównie może zwiększyć sie jego głośność. Jak już masz zamiar kupić wzmacniacz, to kup taki, żeby nie był najsłabszym ogniwem całego zestawu, tylko taki, żeby służył już na przyszłość, bo wkońcu nie kupujesz takiego sprzętu raz na pół roku czy rok. Mógłbyś zainwestować w niezłą 4-ro kanałówke, a z czasem na przód dać lepszy zestaw i zmodyfikowac całkiem tył
Jeszcze jest kwestia czego oczekujesz i ile ma Cie to kosztować
Napisz coś więcej i znajdzie sie jakieś rozwiązanie
Jeszcze jest kwestia czego oczekujesz i ile ma Cie to kosztować
Napisz coś więcej i znajdzie sie jakieś rozwiązanie
od jakiegoś czasu chodzi m po głowie taki konfig.
przód wg jedynie słusznej idei zasilany ze wzmaka osobnego (taki zawsze powinien grać lepiej - nie mylić z głośniej) a zamiast suba w tylnych drzwiach (oczywiście odpowiednio przygotowanych ) dwa woofery po 16 cm (wiem ze woofer i 16 cm raczej sę wykluczają ale w tym przypadku chodzi o mocny dzwięk bez wsadzania w bagażnik skrzynki.
Chętnie poznam przy tej okazji Wasze opinie
pozdrawiam
przód wg jedynie słusznej idei zasilany ze wzmaka osobnego (taki zawsze powinien grać lepiej - nie mylić z głośniej) a zamiast suba w tylnych drzwiach (oczywiście odpowiednio przygotowanych ) dwa woofery po 16 cm (wiem ze woofer i 16 cm raczej sę wykluczają ale w tym przypadku chodzi o mocny dzwięk bez wsadzania w bagażnik skrzynki.
Chętnie poznam przy tej okazji Wasze opinie
pozdrawiam
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
No i bardzo słuszna myśl.ditomek pisze:od jakiegoś czasu chodzi m po głowie taki konfig.
przód wg jedynie słusznej idei zasilany ze wzmaka osobnego (taki zawsze powinien grać lepiej - nie mylić z głośniej)
Jeżeli chodzi o głośniki to przychodzą mi tylko jedne 16 na myśl, które spędzałyby zadanie jakie przed nimi chcesz postawić. Intertechnik MDS 06! Jak na 16 zamiatają ostro podobno. Oczywiście drzwi pod nie bardzo solidnie wygłuszone i głosniki bardzo solidnie zamocowane(nawet myślałbym o zrobieniu skrzyneczeka dla nich). Oprócz tego uciąć je odpowiednio od góry, a od dołu niewiem czy trzeba(po odsłuchach by się wyjaśniło)ditomek pisze:zamiast suba w tylnych drzwiach (oczywiście odpowiednio przygotowanych ) dwa woofery po 16 cm (wiem ze woofer i 16 cm raczej sę wykluczają ale w tym przypadku chodzi o mocny dzwięk bez wsadzania w bagażnik skrzynki.
4x mds 06 to już niezła kasa( ok 2000zł http://gae.com.pl/sklep/index.php?cPath=116_153 ) ale głosniki zacne.
w kazde drzwi jedna 16.
przód pełne pasmo + wysokie tony w deske (w miejsce starych)
tył filtrowany - czyli sam bas
oczywiscie podstawą do tego bedzie wzmacniacz 4 kanałowy.
Jestem raczej zdecydowany na taki konfig i raczej go wykonam.
podziele sie wrazeniami.
na razie trzeba wszystko (oprócz auta) kupić.
pozdrawiam
przód pełne pasmo + wysokie tony w deske (w miejsce starych)
tył filtrowany - czyli sam bas
oczywiscie podstawą do tego bedzie wzmacniacz 4 kanałowy.
Jestem raczej zdecydowany na taki konfig i raczej go wykonam.
podziele sie wrazeniami.
na razie trzeba wszystko (oprócz auta) kupić.
pozdrawiam