szarpie na zimnym silniku...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Grzywa
Mały gagatek
Mały gagatek

szarpie na zimnym silniku...

Post autor: Grzywa » czw gru 28, 2006 01:08

witam!! mam nastepujacy problem po wymianie czujnika polozenia walu, czujnika hala w aparacie zaplonowym , cewki zaplonowej auto dusi sie na zimnym silniku co ciekawsze nie jak przyspieszam tylko jak trzymam rowne obroty np. 60km/h na 3 biegu, w/w czesci wymienialem ze wzgledu na to ze silnik gasl mi podczas jazdy zostalo wszystko sprawdzone i niby juz nie gasnie ale przerywa...:( mam powoli dosyc bo wydalem juz ok 500zł na czesci i teraz zaczal przerywac...na cieplym silniku nie szarpie, cisnienie na pompie bylo sprawdzane i jest ok rozrzad tez jest ok nie mam juz pomyslow...
mechanik powiedzial mi ze to moze byc jednak wina pompy ze niby sie zawiesza czsami czy cos takiego?? istnieje taka mozliwosc?prosze o pomoc...

p.s
wczesniej nie mialem tego problemu...

silnik: AGG
rok: 96'

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=239728][b]mk3[/b][/url]

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » czw gru 28, 2006 11:24

A zapłon to był ustawiony?
Czy podpinałeś do kompa dla sprawdzenia błędów?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » czw gru 28, 2006 15:04

Tak jak kolega wyżej. Wykasować błędy, przegrać program, ustawić zapłon blokując kompa testerem i sprawdzić przy podajej w np. "Auto Data" wartości obrotowej.
Możliwe, że niedokładnie zaznaczyliście poprzednie położenie aparatu zapłonowego. Kiedyś miałem podobny przypadek, że przekrocono na zimnym, nie uruchomionym silniku,aparat. Komputer zwariował i trzeba było ustawiać zapłon. Może byc tez taka ewentualność, że kupileś wadliwy czujnik halla ale to malo prawdopodobne.
pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”