Witam . Jestem posiadaczem golfa 3 1.8 . Kupiłem go jakieś 2 miesiące temu wszystko było oki do momentu kiedy śilnik nie ostgł i tu zaczeły się schody
1 . Silnik na zimnym nie chciiał zapalać musiałem dodać gazu ( Śilniczek wolnych obrotów nowy i napewno sprawny )
2 . Jak juz ma temperaturke to pali normalnie czyli od pierwszego
3 . jedziłem po elektrykach byłem na kompie i dalej nie wiem
4 . ostatnio okazało sie ze przewody elektryczne do silniczka były ze sobą grzane prawdopodobnie wyło zwarcie (usterka usuniętak , obajwy nie ustąpiły )
Sptwierdzenie jest następujące kabelki spowodowały zwarcie poszło na komputr i szlak go trafił czy jest taka możliwość ?
Czy ewentualnie można podpiąc komputer od pasata 1.8 tez 92 rok
Pozdrawiam Piotr :(
[mk3] silniczek krokowy bądz tez komputer albo juz nie wiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kupię osłonę silnika do golfa 1.8 92r i suzkam zdjęć bagażnika
Jakie ssanie,jarek_mk1??
Komputer mógł trafic szlak ale niekoniecznie. Nie wyświetlał Ci awarii silnika? Czasami na takie rzeczy pomaga reset komputera. mozna to zrobić przez odpięcie akumulatora - jeśli masz ABS zacznij od plusa. komputer potrafi sie adaptować do występujących warunków pracy. W przypadku błędów reset sie przydaje. Spróbuj nie zaszkodzi
Komputer mógł trafic szlak ale niekoniecznie. Nie wyświetlał Ci awarii silnika? Czasami na takie rzeczy pomaga reset komputera. mozna to zrobić przez odpięcie akumulatora - jeśli masz ABS zacznij od plusa. komputer potrafi sie adaptować do występujących warunków pracy. W przypadku błędów reset sie przydaje. Spróbuj nie zaszkodzi
To że ssania nie ma to ja wiem
Dzis zrobie restar a jezeli to nie pomoze to podepne innego kompa i sie okaze czy to jest ten problem czy nie w każdym bądz radzie odpisze co i jak
[ Dodano: 29 Gru 2006 06:28 ]
Juz wiem co hura po prawie 3 miesiącach walki co sie okazało .
Było zwarcis na kablach sterujących silniczkiem krtokowy co popsuło i silniczke i komputer po wymianie tych ze częsci jak ręką odjoł pali normalnie na jałowym i i na zimnym i jest ssanie pozdrawiam i mam nadziej ze moja rada sie komuś przyda pozdrawiam Piotr
Dzis zrobie restar a jezeli to nie pomoze to podepne innego kompa i sie okaze czy to jest ten problem czy nie w każdym bądz radzie odpisze co i jak
[ Dodano: 29 Gru 2006 06:28 ]
Juz wiem co hura po prawie 3 miesiącach walki co sie okazało .
Było zwarcis na kablach sterujących silniczkiem krtokowy co popsuło i silniczke i komputer po wymianie tych ze częsci jak ręką odjoł pali normalnie na jałowym i i na zimnym i jest ssanie pozdrawiam i mam nadziej ze moja rada sie komuś przyda pozdrawiam Piotr
kupię osłonę silnika do golfa 1.8 92r i suzkam zdjęć bagażnika