Zimny Diesel nie odpala.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zimny Diesel nie odpala.
Wiatm
W ostatnie mrozy wysypały mi się świece żarowe na, Których mój 1,9 d Odpalał za pierwszym podgrzaniem świec.
Kupiłem na allegro świece Bosh'a o nr katalogowych takich jak powinny być i d.....
Nie pali. Kręci, kręci i nic.
Świece grzeją, sprawdzałem. Świece podobno DURATERM. Czy to może być jakaś lipa??
Mogą lekko się grzać ale nie rozgrzewać do odp temp??
W ostatnie mrozy wysypały mi się świece żarowe na, Których mój 1,9 d Odpalał za pierwszym podgrzaniem świec.
Kupiłem na allegro świece Bosh'a o nr katalogowych takich jak powinny być i d.....
Nie pali. Kręci, kręci i nic.
Świece grzeją, sprawdzałem. Świece podobno DURATERM. Czy to może być jakaś lipa??
Mogą lekko się grzać ale nie rozgrzewać do odp temp??
wyciagales wszystkie i pokolei patrzales czy grzeja--->robia sie czerwone jak rozpalone zelazo??
jak tak tzn ze sa dobre
i niema tu nic wspolnego z zapalaniem
dokladnie niewiem jak jest w mk3 D ale niema tam ssania jak w mk2??
nigdy niezwracalem na to uwagi jakos
moze dlatego??
a moze ci zamarzla ropa??
sprawdz czy we filtrze jest ropa albo odkrec waz(powrot)przy pompie i zakrec raz silnikiem jak leci to nie zamarzlo
jakosc moze jest wazna ale chyba nawet na opale da sie zachechlac mowie o zajechanym opale
przyczyn moze byc wiecej
np slabe cisnienie w cylindrach i tez nie odpalisz
zaplon raczej nie jest to poniewaz rzadko sie zdarza no chyba ze paska rozrzadu dawno nie wymieniales i jest zjechany ale to maloprawdopodobne
pozdroo
jak tak tzn ze sa dobre
i niema tu nic wspolnego z zapalaniem
dokladnie niewiem jak jest w mk3 D ale niema tam ssania jak w mk2??
nigdy niezwracalem na to uwagi jakos
moze dlatego??
a moze ci zamarzla ropa??
sprawdz czy we filtrze jest ropa albo odkrec waz(powrot)przy pompie i zakrec raz silnikiem jak leci to nie zamarzlo
jakosc moze jest wazna ale chyba nawet na opale da sie zachechlac mowie o zajechanym opale
przyczyn moze byc wiecej
np slabe cisnienie w cylindrach i tez nie odpalisz
zaplon raczej nie jest to poniewaz rzadko sie zdarza no chyba ze paska rozrzadu dawno nie wymieniales i jest zjechany ale to maloprawdopodobne
pozdroo
Ja kupilem swiece "Iskra" i jak na razie wszystko chodzi(68 zl za 4 szt)..a jak juz ktos wczesniej wspomnial to sprawdz bezpiecznik od swiec.a paliwo to swoja droga..ale wydaje mi sie ze to raczej swiece.weglug mnie dobre paliwko maja na shellu tylko tam tankuje!!! pozdro.. a jeszcze jedno jakis czas temu sprawilem sobie niby niemieckie swiece (100zl 4 szt) i pupa -pochodzily niecale 3 miechy 

Już wszystko gra. Bezpieczniek (Blaszka) po maską był ok. Ale napięcie na świece nie dochodziło. Dopiero wnikiliwa analiza przewodów i wytężona praca elekrtyka przyniosław skutek. Okazało się, że golf posiada jeszcze 2-gi bezpiecznik, tam gdzie się znajdują inne. No prawie. W mało widocznm miejscu, nad rzędem normalnych bezpieczników i przekaźników zainstalowany jest jeszcze jeden bezpiecznik (krowa) 50A, 2 razy większy gabarytowo, w mało widocznym, miejscu i prawie nie dostepnym. Trzeba sie nieźle nagimnastykować żeby go zaobaczyć, wyjąć i wymienić.
Pozdrawiam
blendi
Pozdrawiam
blendi