VWitam!!
Tak jak w temacie.. ( mam problem ze skrzynia, przy wrzucaniu drugiego diegu slychac metaliczny zgrzyt inne biegi dzialaja wzorowo!! Co moze byc przyczyna i jakie koszta.. ??
Olej wymienilem dwa dni temu na Castrol TAF-X = nic nie pomoglo to (( prosze o pomoc!!! (((
Jezeli olej nie pomógł to znaczy ze synchronizator nie wyrównuje prędkości obrotowej i następuje zgrzyt- a zrób tak z jedynki wrzuć na luz za pierwszym biegiem na 1 sekundę i wrzuc na dwójkę po mału jak nie ma zgrzytu to synchronizator do dupy- chyba ze juz jest tak padniety ze juz zgrzyta non stop.
wiesz..wlasnie robie tak jak mowisz na zimnym silniku albo przetrzymam z sekundke dluzej na sprzegle i wkladam. jak zrobie to szybko tak jak normalnie sie robi to na zimnym zawsze zgrzytnie a na cieplym jest lepiej. Zeby byl zgrzyt na cieplym trzeba by przeciagnac silnik do 3000 i dwojka i zgrzyt :/
synchronizator?? a jak sie to wymienia?? jakie to koszta??
jakie koszty to nie wiem ale z 200zł z robota to pewnie będzie, widocznie ktoś wczesniej lubił sportową jazde spod świateł jedynka gaz i szybka zmiana na 2 i synchronizator po latach juz nie wytrzymuje.
A warto to zrobić bo mimo magnesiku w skrzyni i nowego oleju troszke opiłków metalu zostało i dostaję się nowych jeżeli zgrzyta a filtra oleju tam nie ma wiec szkoda innych synchronizatorów i łożysk skrzyni.
no to mozliwe, ze ja zrobilem bo na swiatlach czasem lubie pokazywac co znaczy golf i jak wyglada z tylu
ale teraz juz dam spokoj...
koledzy wiec robil ktos synchronizator?? jakie koszta to sa okolo>>??