Nówka silnik z fabryki czy warto???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po małej negocjacji zaproponowali mi cene 1100 euro to wychodzi 4180zł a przywózka 0zł po wrzucę sobie na pake na dostawczy jak będe jechał w okolicy, a przemiankę też mam gratis- brat pomoże
, jak go jeszcze raz oglądałem to żadna guma nie popękana jak nówki, dają gwarancję 12 miechów i rozruchową- wydaje mi się że warto.
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Nie ma co juz dyskutowac. Kupuj.PinkFloyd pisze:Po małej negocjacji zaproponowali mi cene 1100 euro to wychodzi 4180zł a przywózka 0zł po wrzucę sobie na pake na dostawczy jak będe jechał w okolicy, a przemiankę też mam gratis- brat pomoże, jak go jeszcze raz oglądałem to żadna guma nie popękana jak nówki, dają gwarancję 12 miechów i rozruchową- wydaje mi się że warto.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
- barteKKK03
- V.I.P.

Bierz i się nawet nie zastanawiaj, nie mają tam żadnego G60?PinkFloyd pisze:Po małej negocjacji zaproponowali mi cene 1100 euro to wychodzi 4180zł a przywózka 0zł po wrzucę sobie na pake na dostawczy jak będe jechał w okolicy, a przemiankę też mam gratis- brat pomoże, jak go jeszcze raz oglądałem to żadna guma nie popękana jak nówki, dają gwarancję 12 miechów i rozruchową- wydaje mi się że warto.
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nie pytać tylko od razu braćPinkFloyd pisze:Po małej negocjacji zaproponowali mi cene 1100 euro to wychodzi 4180zł a przywózka 0zł po wrzucę sobie na pake na dostawczy jak będe jechał w okolicy, a przemiankę też mam gratis- brat pomoże , jak go jeszcze raz oglądałem to żadna guma nie popękana jak nówki, dają gwarancję 12 miechów i rozruchową- wydaje mi się że warto.
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
To zalezy jakie sa warunki gwarancji? Dopoki sie z nimi nie zapoznasz mozna tu gdybac.. jest to pelnoprawna gwarancja czy rozruchowa? Bo jesli ta druga to pewnie dotyczy sie naprawy tylko w tym salonie gdzie kupiles..PinkFloyd pisze:Słuchajcie daja na silnik gwarancje 12 miesięcy- to mam rozumiec ze jak cos bedzie z motorem nie tak to mogę do każdego serwisu w Polsce ASO jechać z tym?- czy do Holanii?czy to tez to oznacza ze przez 12 mies. trzeba go serwisowac w ASO???
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Re: Nówka silnik z fabryki czy warto???
PinkFloyd kit Ci wciskali, albo Ty nam tutaj zamęt robisz ...PinkFloyd pisze:Przy okazji jak byłem w Holandii zajechałęm do serwisu kupić orginalne chlapacze, facet widzać jakie mam autko zaproponował mi ze mają silnik AAZ 1,9TD rok pr 1998r. nie używany- nowy fabrycznie, nie zpalany, zapakowany w kartonie z pełnym osprzetem- wtryskami, , rozrzadem, pompą wtryskową, turbiną, alternatorem- pełen komplet za 1400 euro.
silniki AAZ produkowane były do ok. połowy roku 1997 i montowane
były w toledo więc silnik musiałby byc starszy, ale jak nowy z całym
oprzyrządowaniem i masz tyle kaski to chyba warto wziąć,
w sumie ja osobiście nie kupiłbym za tyle , ale połowę bym dał tewj kwoty
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Nie obraź się ale sam zamet robisz... Golfy były produkowane do '99 a ja u siebie ('95) mam skrzynię biegów CHE wyprodukowaną w 2002... Domyslisz się dlaczego? Proste... Oryginalne części zamienne do tych aut produkowane są do dzisiaj. I silniki również były produkowane po zakończeniu produkcji tych aut.RobertP pisze: PinkFloyd kit Ci wciskali, albo Ty nam tutaj zamęt robisz ...![]()
![]()
,
silniki AAZ produkowane były do ok. połowy roku 1997 i montowane
były w toledo więc silnik musiałby byc starszy, ale jak nowy z całym
oprzyrządowaniem i masz tyle kaski to chyba warto wziąć,
w sumie ja osobiście nie kupiłbym za tyle , ale połowę bym dał tewj kwoty
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
Bardzo interesujecy temat z tym silnikiem
Pomijając inne wątki snujące się jak węże. Silnik jak silnik jesli był trzymany w dobrych warunkach to z uszczelkami nie powinno byc tak żle. Moj kuzyn w niemczech kupił uzywane 13 letanie auto dokładnie Mitsubishi Galant przejchane miało tylko 13tys przez 13lat garazowane. Śmiga bardzo łądnie. Tez się obawał o uszczelki itp. Posprawdzał wszystko i jest ok. Następne pytanie jakie mi się nasuwa to czy "buda" do jakiej chcesz wsadzic taki silnik jest tego warta?? Bedzie nowe serce a co jesli reszta jest w beznadziejnym stanie...... Uważam ze jak kolo troche z ceny zejdzie a mysle ze mozna sie potargowac i samochód do któego chciałbys go wsadzic tez jest ok to dlaczego nie 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
i masz rację i nie obrażam sie na kogoś kto kultralnie jak Ty potrafi zwrócić uwagęMarihuana Man pisze:Nie obraź się ale sam zamet robisz... Golfy były produkowane do '99 a ja u siebie ('95) mam skrzynię biegów CHE wyprodukowaną w 2002... Domyslisz się dlaczego? Proste... Oryginalne części zamienne do tych aut produkowane są do dzisiaj. I silniki również były produkowane po zakończeniu produkcji tych aut.
ale nie sądzę żeby silniki AAZ a już tym bardziej o technologii mniej zaawansowanej
był pordukowany dalej owszem jego osprzęt pewnie jest robiony do dzisiaj ale jako
sam silnik już dawno nie jest montowany w golfach III a o taki zapewnie Ci chodziło
czyli do wtedy mniej wiecej kiedy podałeś ...
co Ci powiem że VW ma fabryczkę bodajże chyba w Chinach która do dzisiaj
produkuje Golfa III .
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
No to wyobraź sobie taką sytuację. Kobitka wyjezdza ostatnim wypustem AAZ '97 na drogę... Po roku "nienagannej" w swoim mniemaniu jazdy zaciera silnik... Oddaje auto do ASO i co?RobertP pisze:ale nie sądzę żeby silniki AAZ a już tym bardziej o technologii mniej zaawansowanej
był pordukowany dalej owszem
Nie wyobrażam sobie by ktos powiedział:.. Proszę Pani, ten silnik już nie jest produkowany... Jest tylko nowszy i żeby działał musimy Pani wymienić też cały osprzęt....
Poza tym silnik AAZ jest oferowany w serwisie do dzisiaj... Tak jak pisałem powyżej cena jego wynosi 16500zł. Zamawiasz i po tygodniu jest na serwisie. I nie sądze, żeby to były leżaki magazynowe z '97 roku.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]