Golf 2 1.8 RP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Golf 2 1.8 RP

Post autor: Rompol » pn gru 25, 2006 11:41

Witam jak sprawdzic czy prawidłowo jest napięty pasek rorządu ? w tym silniku jest rolka napinająca wyczytałem ze w najdłuższej czesci ma sie dac obrucic o 90 stopni ale jaką siłą a poruszając nim góra dół jaki powinien byc skok?

[ Dodano: Pon Gru 25, 2006 10:57 ]
jeszcze mam jedno pytanko mam na liczniku prawie 200 000 jaki najlepszy olej nalac marka gestosc itp kompresja ok oleju nie bierze ale chyba ktos nalał mineralny mam 2 miesiące to ałtuko dlatego takie pytania :)

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pn gru 25, 2006 12:00

jak masz 2 mies. dopiero auto to wymien pasek dla swietego spokoju,a wpisz w szukajce "jaki olej"lub cos podobnego i zobaczysz sam jakie sa propozycje

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rompol » pn gru 25, 2006 17:29

paski rolka swiece wszystko wymienione

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt gru 26, 2006 01:52

Rompol pisze:w najdłuższej czesci ma sie dac obrucic o 90
no i to Ci wystarczy , lapiesz mniej wiecej w połowie najdłuzszej czesci i skreacasz go w lewo lub w prawo , ma Ci sie nie obrocic wiecej jak 90 st i to tyle, nie wiem o jaki Ci skok chodzi, jak mowisz ze dwa miesiace temu zmieniany to sprawdz tylko test na naprezenie paska i obejrzyj powierzchownie pasek czy nie uszkodzil sie gdzies przypadkiem czy gdzies nie peka itd:) co do oleju to lejesz zazwyczaj taki jaki był wczesniej, ja smigam na Elf Sporti i nie narzekam.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rompol » wt gru 26, 2006 15:13

jeszcze mam jeden problem co dzis zauwazyłem kiwie mi sie minimalnie kóło pasowe na wałku rozrządu o jakis 1mm czy to wina koła pasowego zebatego >? koło jest dokrecone mocno według mnie to koło i sruba do wymiany no chuba ze wałek albo łożysko wałka ? prosze o pomoc:)

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr gru 27, 2006 02:09

zobacz czy kołysze Ci sie samo koło czy masz luz na wałku i bedziesz wiedzial na co zwrocic uwage, jak koło to moze było kiedys słabo przykrecone i mialo minimalny luz a pozniej sie wyrobiło , a moze taki klnik ktory jak sciagniesz kolo wchodzi w naciecie na wałku jest juz wyrobiony, luz na wałku ? hmm no sam juz nie wiem :D

Obrazek

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rompol » śr gru 27, 2006 10:06

ale one tak jest sztywne tylko jak silnik chodzi to koło pasowe rozrządu sie częscie na boki około 1mm i pasek sie przesuwa też lekko

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr gru 27, 2006 14:18

czy pasek sie przesuwa poza koło ? bo to ze jest na krawedzi to u mnie tez tak jest. moze masz wszystko ok ,najwazniejsze ze pasek nie spada z koła

Obrazek

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rompol » śr gru 27, 2006 15:12

nie spada ale jak uruchomie silnik i na niego patrze to sie przezuwa na kole pasowym o jakeis 1.5mm

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr gru 27, 2006 20:16

jak nie spada to sie nie masz czym przejmowac, u mnie jest na krawedzi od strony silnika, ale to podejrzewam ze tak to juz jest skonstrowane i tak ma smigac bo napinacz mu na inne polozenie paska nie pozwoli, zeby przynajmniej na połowie koła był pasek.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”