brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak mocy
Autko jest słabe jak na 90 koników, zachowuje się tak samo na BP jak i na LPG .Mam też golfa II 1.3nz i ten wyrywa o wiele lepiej niż te GT. Sprawdzone zostało :
rozrząd- o.k.
ciśnienie na cylindrach -o.k.
sonda -o.k.
filtr powietrza - o.k.
katalizator-drożny
podstawa wtrysku-wymieniona
aparat zapłonowy był ustawiany na lamp i na ucho bez znaczącej poprawy
diagnostyka VAGiem -brak błędów
Co to może być??
rozrząd- o.k.
ciśnienie na cylindrach -o.k.
sonda -o.k.
filtr powietrza - o.k.
katalizator-drożny
podstawa wtrysku-wymieniona
aparat zapłonowy był ustawiany na lamp i na ucho bez znaczącej poprawy
diagnostyka VAGiem -brak błędów
Co to może być??
Ostatnio zmieniony ndz gru 24, 2006 11:49 przez mamix4, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze masz zakaranego golfa... albo moze masz ostro zjechane sprzeglo ze nieprzenosi mocy na asfalt?? aha a cisnienie to sie sprawdza na cylindrach a nie na zaworach... wiec moze warto jeszcze raz sprawdzic
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=816521#816521][size=150][color=#FF0000][b]Mój MK3 1.8 GT[/b][/color][/size][/url]
Burn Rubber Not Your Soul
Luzik ale to zalezy jak definiujesz przyspieszenie bo mam taki sam silnik i od 0-100 to i tak ssie bedzie rozpedzal w jakies 10 sekund. Pisze bo nie wiem jak ten brak mocy daje o sobie znac
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=816521#816521][size=150][color=#FF0000][b]Mój MK3 1.8 GT[/b][/color][/size][/url]
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
tak jakby zabogata mieszanka sprawdż sondę lambdaJak u siebie wcisne gwałtownie gaz to go przymula.
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- artur_golfiv
- Mały gagatek
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ale pokazuje ilość przepływającego powietrzaartur_golfiv pisze:przeplywomierz - komputer rzadko pokazuje jego bład.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
- artur_golfiv
- Mały gagatek
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Ciśnienie na pompie paliwa sprawdzałeś? elementy układu zapłonowego? ja bym na twoim miejscu jeszcze podmienił aparat-możliwe że czujnik halla w nim pieprznął a komp nie wychwytuje tego. Czasem komputer dostaje "szajby" jak aparatem się kręci nie na włączonym silniku lub na zimnym silniku bądź w opóle ustawia się go na tzw. słuch. Zapłonu fachowo nie ustawia się tylko na lampe. Trzeba dokonać zblokowania testerem diagnostycznym i później obserować przy obrotach kontrolnych dla podanego modelu. To co sprawdziłeś to tylko część tego co powinienś zrobić. A jakie jest to ciśnienie na cylidnrach? Reasumując moim zdaniem w twoim przypadku moze to być-koniec pompy paliwa, uszkodzenie czujnika halla, złe sterowanie silnika poprzez komputer na skutek niefachowej regulacji zapłonu.
Jacenty85 pisze:Ciśnienie na pompie paliwa sprawdzałeś? elementy układu zapłonowego? ja bym na twoim miejscu jeszcze podmienił aparat-możliwe że czujnik halla w nim pieprznął a komp nie wychwytuje tego. Czasem komputer dostaje "szajby" jak aparatem się kręci nie na włączonym silniku lub na zimnym silniku bądź w opóle ustawia się go na tzw. słuch. Zapłonu fachowo nie ustawia się tylko na lampe. Trzeba dokonać zblokowania testerem diagnostycznym i później obserować przy obrotach kontrolnych dla podanego modelu. To co sprawdziłeś to tylko część tego co powinienś zrobić. A jakie jest to ciśnienie na cylidnrach? Reasumując moim zdaniem w twoim przypadku moze to być-koniec pompy paliwa, uszkodzenie czujnika halla, złe sterowanie silnika poprzez komputer na skutek niefachowej regulacji zapłonu.
.....a to tylko jednopunkt heheh sorry za ot
moim zdaniem sprzeglo, tak dodam od siebie ze nie wszystkie ale kobiety czesto nie zdejmuja nogi ze sprzegla .jak dlugo masz to auto??
http://www.southyorkshiredubs.com/
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Ja wam powiem tylko tak. Co że jednopunkt ale ma sterowanie elektroniczne i to nie wiele różniące się od sterowania silnika wielopunktowego. Na złe ustawienia zaplonu reagują jednakowo. Sprawa druga jest taka że jesli ktoś nie wie jak wygląda ślizganie sprzegła to nie powinien wcale pisać na tym forum bo to jest w stanie wyczuć niedoświadczona kobieta Myśle że osoba która założyła ten post wie doskonale jak wygląda ślizganie sprzęgła i wie także że jakby silnik byl ok a sprzegło uszkodzone i by dał w deche to by obroty wzrosły a auto by nie przeyspieszało tym czasem mowa o wręcz duszeniu i spowalnianiu...ludzie myślta! udanego sylwestra.