Coś wyje wraz z obrotami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Coś wyje wraz z obrotami
cos mi wyje coraz glosniej w silniku. myslalem ze alterator, ale nie. przystawilem ucho i wpadłem ze to pompa wody bo stamtad. a tu nagle.... sciagam pasek z pompy wspomagania, wody i alternatora i nadal wyje!!
no to napinacz. ostatnio cienko z kasą wiec zalozylem tatowy z seata (1.6) ktory mu w ogole nie wył, cichutko chodził i nadal wyje!! moze troche ciszej na wyzszych obrotach albo moze mi sie wydaje.
co to moze byc.
pasek by sie tarł o cos? pasek byl caly choc jakies wiory tam byly (moze po poprzednim)
zaznaczam ze to pisk raczej wlasnie jakby cos wylo niz tarlo....
[ Dodano: 22 Gru 2006 17:58 ]
a wycie bylo takie ze jak turlalem sie w korku to jakas baba mowila drugiej "uuu daleko nie zajedzie..."
no to napinacz. ostatnio cienko z kasą wiec zalozylem tatowy z seata (1.6) ktory mu w ogole nie wył, cichutko chodził i nadal wyje!! moze troche ciszej na wyzszych obrotach albo moze mi sie wydaje.
co to moze byc.
pasek by sie tarł o cos? pasek byl caly choc jakies wiory tam byly (moze po poprzednim)
zaznaczam ze to pisk raczej wlasnie jakby cos wylo niz tarlo....
[ Dodano: 22 Gru 2006 17:58 ]
a wycie bylo takie ze jak turlalem sie w korku to jakas baba mowila drugiej "uuu daleko nie zajedzie..."
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
guti, pisalem ze odpialem
dziejo, łozysko na wale??!! chyba raczej niemozliwe... jeszcze chyba nie pora na niego... to jest bardziej gwizd niz huczenie np lozyskka w kole...
przejechalem sie teraz i wyje. moze troche mniej na wyszczych orotach..
na niskich obrotach to ie jest jednostajne wycie tylko raczej sinusoidalne.. zium zium zium zium i jak dam gazu to "gwizd"
dziejo, łozysko na wale??!! chyba raczej niemozliwe... jeszcze chyba nie pora na niego... to jest bardziej gwizd niz huczenie np lozyskka w kole...
przejechalem sie teraz i wyje. moze troche mniej na wyszczych orotach..
na niskich obrotach to ie jest jednostajne wycie tylko raczej sinusoidalne.. zium zium zium zium i jak dam gazu to "gwizd"
- tygrysek88
- Nowicjusz

- Paweł Marek
- V.I.P.

coś mi nie gra w twoim opisie. Nie ma takiej opcji żeby to wszystko jednym paskiem było napędzane. Więc czy oba paski ścignąłeś jak sprawdzałeś?Darcyn pisze:sciagam pasek z pompy wspomagania, wody i alternatora i nadal wyje
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.