d czy td w mk2?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zorro89
GTI
GTI
Kontakt:

d czy td w mk2?

Post autor: zorro89 » ndz gru 17, 2006 15:29

siema mam pytanko czy jest duuza roznica miedzy 1.6D a 1.6TD?? czy roznice tylko widac jak sie przyspiesza?? jak to jest? wy macie wieksze doswiadczenia:) chodze na prawko i chce kupic sobie takiego mk2:) dla poczatkujacego kierowcy i dla niezbyt bogatego(jeszcze chodze do szkoly,nie zarabiam wiec autko musi byc oszczedne:)) jakiego byscie polecili?:) dzieki z góry za wszystkie odpowiedzi:)Pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz gru 17, 2006 15:36

Witam.
Ja bym radził TD. Różnioca jest bardzo duża. Jechałem Audi 80 z silnikiem 1.6D (cięższe od Golfa) i porównując do moich różnica straszna. Bałem się wjeżdżać na skrzyżowania w obawie, że nie zdążę. Corsa 1.7 D juz jest o wieeeeele szybsza. Poza tym czas wyprzedzania ciężarówki takim samochodem bezpiśrednio przedkłada się na bezpieczeństwo.
Co z tego że jesteś młody i że dopiero robisz prawko, jak po miesiący jeżdżenia zapytasz na forum co zrobić, żeby zwiększyć moc diesla ;) Zapas mocy powinien być ze względy na bezpieczeństwo.
Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”