głowice,zawory,kolektory

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

głowice,zawory,kolektory

Post autor: mtworus » pt gru 15, 2006 21:52

czy głowica z MK3 ABS podejdzie do wielopunkutuMK2 PF 8V ?????
Czy kolektory przekręcę z tego PFa do głowicy z ABSa bez problemów ?

Kupiłem wóz z walniętym silnikiem PF ...taniutko.... ale
przy awarii panewki w PFie (obróciło ją na korbowodzie drugiego cylindra) mogło skrzywic zawór czego jeszcze nie wiem na pewno...- bo po obejrzeniu głowicy nie było nic widać że coś nie wporządkua - a gdy wrzuciłem ją na dół silnika ABS po ustawieniu rozrządu i próbie przekręcenia wału właśnie na drugim cylindrze coś blokuje ...:(

I teraz się zastanawiam --bo mam też głowicę z ABSa na jednopunkcie i może coś da się wykorzystać z niej... Może zawory są jednakowe...i te kolektory z PFa do niej podejdą... wałek rozrządu to chyba nie problem.... szczegóły i pomiary w poniedziałek dopiero sprawdzę bo nie mam tej głowicy dziś w garażu--

ale mina...:(
Ostatnio zmieniony ndz gru 17, 2006 22:00 przez mtworus, łącznie zmieniany 1 raz.

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach

[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt gru 15, 2006 22:32

spotkałem się z seryjnymi modelami pf 1,8 8v może masz taki? i jak niby chcesz przełozyć do niego samą głowicę???? bez wałka rozrządu z ABS ? wydaje mi się ,że nie bardzo ta operacja ma sens

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » sob gru 16, 2006 14:01

jak wszystko dobrze zrobiles, to powinna pasowac chyba plug&play, a jak nie to popatrz na znaki. a walki z pf-a do glowic aam wkladaja ludzie i sobie chwala podobno :>

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mtworus » ndz gru 17, 2006 17:18

mam głowicę od ABSa----a w tej z PFa krzywe zawory na drugim cylindrze - przy próbie obrócenia i w lewo i w prawo silnik się blokuje na 2 garku... :( więc chcę wrzycić załą głowcę z ABS jednopunkt do PF wielopunkt...przekładając kolektory i resztę paści... - uda się ?????? wiem że podczas odkręcania kolektorów można urwać śruby(szpiliki) i wtedy porażka.....walka z wiatrakami i 2 dni w plecy.....

[ Dodano: 17 Gru 2006 16:28 ]
na allegro jest dużo głowic - ale nie piszą z jakich silników (oznaczenie) .............

[ Dodano: 18 Gru 2006 16:35 ]
Więc tak.... :bigok: Ten PF ma wtryskiwacze w głowicy więc ta z ABSa lipa...nie podejdzie - uszczelka pasuje ale to nie wystarczy-heh.....:( - wyjąłem wałek rozrządu i ....zrobiło sie ciemno i zimno...jutro walczę dalej...zrzucę tę głowicę i zobaczymy co tam siedzi za "diobołek"

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach

[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”