[mk3] Problem ze skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Problem ze skrzynia
Witam wszystkich. Mam mały problem ze skrzynią biegow. Co moze byc nie tak ze jak dluzej jade na 5 biegu to wyskakuje (nie na luz tylko tak troche ale naped traci). Wczesniej nie maiałem takiego problemu było wszystko ok. Aha dodam ze problem ten występuje tylko na 5 biegu wszystkie inn biegi ok i cos gwizda na 5 chyba w skrzyni i gwizdalo mi juz odkad go kupilem. Mozliwe ze za malo oleju?
[img]http://img243.imageshack.us/img243/2982/sonygc7.jpg[/img]
- waldek1981
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam,
piaty bieg jest najwyzej usytuowany w skrzyni, dlatego jeżeli obnizy się poziom oleju z jakiegoś powodu to on pierwszy jest słyszalny.
Myślę że ja bym no twoim miejscu wymienił olej na nowy , koniecznie GL-4 75W/90 i dodał jakiś markowy dodatek np. Liqui Moly do poprawienia pracy skrzyni i wyciszenia,
na wyjecie skrzyni i naprawe zawsze jest czas )
pozdrawiam,
Paweł
piaty bieg jest najwyzej usytuowany w skrzyni, dlatego jeżeli obnizy się poziom oleju z jakiegoś powodu to on pierwszy jest słyszalny.
Myślę że ja bym no twoim miejscu wymienił olej na nowy , koniecznie GL-4 75W/90 i dodał jakiś markowy dodatek np. Liqui Moly do poprawienia pracy skrzyni i wyciszenia,
na wyjecie skrzyni i naprawe zawsze jest czas )
pozdrawiam,
Paweł