Denerwujące "Bitte Tanken"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Radion
- Ma gadane

- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
Denerwujące "Bitte Tanken"
Witam,
Od niedawna jeżdżę MK4 i denerwuje mnie to, że czasem na zakrętach lub gdy auto jedzie z górki pojawia się na chwilę napis "Bitte Tanken", piszczy brzęczyk i zapala się rezerwa. Zatankowałem ostatnio 20 litrów paliwa, wskazówka pokazuje że bak jest pełny w połowie, a na zakrętach dalej mam "bitte tanken". Dodam że wskazówka też wtedy na chwilkę spada do zera... Da się coś z tym zrobić, czy ten typ poprostu tak ma?
Pozdrawiam,
Radek
Od niedawna jeżdżę MK4 i denerwuje mnie to, że czasem na zakrętach lub gdy auto jedzie z górki pojawia się na chwilę napis "Bitte Tanken", piszczy brzęczyk i zapala się rezerwa. Zatankowałem ostatnio 20 litrów paliwa, wskazówka pokazuje że bak jest pełny w połowie, a na zakrętach dalej mam "bitte tanken". Dodam że wskazówka też wtedy na chwilkę spada do zera... Da się coś z tym zrobić, czy ten typ poprostu tak ma?
Pozdrawiam,
Radek
- Radion
- Ma gadane

- Auto: VW Golf IV Variant
- Silnik: ALH
Sprawa się wyjaśnła...Kilka dni temu pisałem o braku świateł cofania i o nie działającym prędkościomierzu. Przepalony był bezpiecznik nr 7, 10A. Po wymianie tego bezpiecznika wróciły światła cofania, zaczął działać prędkościomierz i o dziwo zniknęło denerwujące Biite Tanken a wskazówka wskaźnika paliwa się uspokoiła i wskazuje poprawnie.
Doskonale Cię rozumiem, ale bezpieczniki zwykle sprawdza się (powinno) zawsze w pierwszej kolejności i naprawdę nie trzeba mieć na to aż tak dużo czasuRadion pisze:Jak się pracuje od świtu do nocy cały tydzień, to niestety ale nie mam za bardzo czasu na grzebanie przy samochodzie...a autko to posiadam dopiero niewiele ponad tydzień, więc jest to dla mnie póki co "terra incognita"...