Silnik 1.8 RV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik 1.8 RV
Witam
Mam taki problem a raczej objaw w moim silniczku,mianowicie:
Wymienialem ostatnio olej i uszczelke pod klawiatura,objawy sa nastepujace:
wydaje mi sie ze oleju co nieco przybylo na bagnecie wskazuje wiecej a gdy odkrecilem korek wlewu oleju to zobaczylem takie cos bialego od spodu korka,takie sliskie jak olej lecz lialego moze troche bezowatego koloru.
Prosze o jakies info.
PS uszczelka to byla taka zwykla za 10zl kurkowa.
Mam taki problem a raczej objaw w moim silniczku,mianowicie:
Wymienialem ostatnio olej i uszczelke pod klawiatura,objawy sa nastepujace:
wydaje mi sie ze oleju co nieco przybylo na bagnecie wskazuje wiecej a gdy odkrecilem korek wlewu oleju to zobaczylem takie cos bialego od spodu korka,takie sliskie jak olej lecz lialego moze troche bezowatego koloru.
Prosze o jakies info.
PS uszczelka to byla taka zwykla za 10zl kurkowa.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
zobacz czy jeszcze czasem Ci nie ubywa płynu chlodniczego, czy nie masz oleju w zbiorniczku płynu, a swoja droga to juz mogles kupic juz uszczelke w biedronce jak chciales tanio, ja podejrzewam ze wlasnie ona puscila.
alee ze mnie jełop, nie wiem czemu ja se pomyslalm ze wymieniles uszczelke pod głowica
heeh,
alee ze mnie jełop, nie wiem czemu ja se pomyslalm ze wymieniles uszczelke pod głowica
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- ADi997
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Pomiarów stanu oleju dokonywałeś na tych samych nawierzchniach?? i w obydwu przypadkach był zimny(ciepły) silnik ??
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
- Paweł Marek
- V.I.P.

Taka niewielka ilość białej mazi na korku jest typowa dla niedogrzanych silników. A to że przybyło to może dlatego że za szybko po nalaniu sprawdziłeś, olej musi mieć czas żeby spłynąć do miski. Daj mu trochę "pojechać", zamiast te 5 km do Myślenic skocz do Zakopanego się przejechać i obejrzyj korek.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wiem co zrobilem...jak spuszczalem olej to stanolem przodem wyzej i jeszcze potem na windzie podnioslem caly przod (wedluk ksiazki serwisowej)potem z windy sciaglem ale z gorka nie zjechalem i wlewalem olej i z tad nadmiar oleju;/
pytanie jak spuscic olej noramalnie korkiem w misie olejowej czy siakos inaczej.
A ten osad bialy to ciekawe co.
pozdrawiam
pytanie jak spuscic olej noramalnie korkiem w misie olejowej czy siakos inaczej.
A ten osad bialy to ciekawe co.
pozdrawiam
- ADi997
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Nie spuszczaj przez korek w misie, więcej porozlewasz jak to wszystko warte. Jeśli stan nie przekracza znacząco to zostaw a jak chcesz koniecznie zmniejszyć to podjedź do warsztatu i odsysarką.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
a jakbys sie bardzo uparł to wyjmujesz bagnet , wpusczasz wezyk taki pasujacy srednica , zakladasz strzykawke i do dziela
ale najszybciej bedzie odsysarka.
Ja kiedys bylem głupi i wlalem wiecej o ok 1 L oleju, zeby sie nie marnowal
, no i wymienialem zimeringi na wale
bo zaczeło dziwnie przeciekac
:):)
Ja kiedys bylem głupi i wlalem wiecej o ok 1 L oleju, zeby sie nie marnowal
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!