Czy można zwiększyć jego wartość przez wpięcie regulatora ciśnienia paliwa?
Chce zwiększyć nieco dawkę paliwa..... chyba że są inne sposoby?
Może mi ktoś pomóc?

pozdrawiam

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
w RP jest elektronicznna pompa a nawet 2. regulator paliwa jest zintegrowany z wtryskiem razem i pracuje w zakresie 0.8 - 1.2 barCosar 33GT pisze:A masz w tym RP elektryczną pompe czy mechaniczną?
jak elektrycznąto nic niekombinyj... a jak mechaniczną to załóż elektryczną - wtedy paliwo bedzie lepiej podawane bo niebedzie uzaleznione od obrotów silnika...
..regulatory ciesnienia? - aniby co to jest? takie małe gówienko z allegro?
A po co , nie tędy droga do osiągów kolego, zaczynasz od złej strony , w ten sposób to tylko zwiększysz zuzycie paliwa i nic więcej. Daj sobie spokój z tym pomysłem.luckash pisze:Chce zwiększyć nieco dawkę paliwa..... chyba że są inne sposoby?
dziękiBorys pisze: w RP jest elektronicznna pompa a nawet 2. regulator paliwa jest zintegrowany z wtryskiem razem i pracuje w zakresie 0.8 - 1.2 bar
ja wiemhomsky pisze:A po co , nie tędy droga do osiągów kolego, zaczynasz od złej strony , w ten sposób to tylko zwiększysz zuzycie paliwa i nic więcej. Daj sobie spokój z tym pomysłem.
Samo zwiekszenie cisnienia niewiele da , bo w stanie ustalonych warunków pracy silnika za własciwy skład odpowiada sonda która na bierzaco koryguje czas wtrysku, po podniesieniu cisnnienia zasilania dawka paliwa sie zwiększy , ale jednoczesnie na to zareaguje sonda która zmniejszy czas wtrysku aby zachowac własciwy skład spalin , także taka ingerencja zakłuci własciwa prace silnika niedogrzanego i zimnego ( zalewanie) kiedy jeszcze sonda nie pracuje i w sumie nie wiele dobrego tez przyniesie na rozgrzanym silniku gdy dawke koryguje juz sonda.luckash pisze:ale pytałem z ciekawości i czy sie da
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości