[MK2] Pisk od strony kierowcy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[MK2] Pisk od strony kierowcy.
Problem polega na tym - przed wymiana tarcz i klockow (przod) dochodzily mi jakies piski ze strony kierowcy, zawsze one sa przy dochodzeniu do predkosci 80km i tak samo jak schodze np. ze 100km do 80km jest ten sam pisk. Po wymianie klockow i tarcz problem ucichl na jakies 100km przebiegu, teraz znow jest. Co to moze byc? Nie podobno bym spalil klocki, bo zaraz po wymianie nie hamowalem ani gwaltowanie, ani awaryjnie.
Ostatnio zmieniony pn gru 11, 2006 15:06 przez MrUkAs, łącznie zmieniany 1 raz.
www.SportCom.PL
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Hm, co prawda dalem 34zl za klocki, ale wczesniej tez pewnie nie mialem jakis dobrych i nie bylo tego problemu. Tym bardziej, ze te klocki co mam sa nowe, wiec tak od razu nie powinny piszczec.To_mas pisze:MrUkAs, pewnie masz jakieś syfne te klocki hamulcowe ?? :PP
Kup sobie jakies oryginałe drozsze a nie najtansze jakie mają i problem przejdzie :PP
www.SportCom.PL
- yank
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
miałem podobny problem po wymianie klocków, nie wiem czy wymieniałeś płyn również i czy odpowietrzałeś układ, jesli nie spróbuj może to przez zapowietrzenie... Umnie ten problem sam znikł po ok. 1000km. Nie mówie że dotarły sie bo to bzdura, a jeśli ci tak mechanior powie to niech idzie do pacanowa kozy kuc baran jeden!! 
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Plynu nie wymienialem, a mam go juz dobre jakies 2 lata. Odpowietrzania tez nie bylo. Na starych klockach i tarczach z piskiem jezdzilem jakies 1000km, na nowych klockach i tarczach z piskiem zrobilem jakies 300km. Pisk zawsze jest gdy predkosc dochodzi do 80 km/h i gdy spada z wyzszej predkosci do 80km/h. Przy 80 jest najwiekszy pisk.yank pisze:miałem podobny problem po wymianie klocków, nie wiem czy wymieniałeś płyn również i czy odpowietrzałeś układ, jesli nie spróbuj może to przez zapowietrzenie... Umnie ten problem sam znikł po ok. 1000km. Nie mówie że dotarły sie bo to bzdura, a jeśli ci tak mechanior powie to niech idzie do pacanowa kozy kuc baran jeden!!
www.SportCom.PL