[JVC KD AVX2] Jak odblokować oglądanie dvd na postoju?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Tomalka
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[JVC KD AVX2] Jak odblokować oglądanie dvd na postoju?

Post autor: Tomalka » ndz gru 10, 2006 23:12

Witam, kupiłem sobie radyjko JVC KD AVX2:

Obrazek

w instrukcji montażu jest opisany, że zielony kabel należy podłączyć jakoś z czujnikiem od ręcznego, aby oglądać DVD tylko na postoju. Jak mam podłączyć ten zielony kabelek, żeby zawsze oglądać DVD i żeby nie spalić tego radyjka? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Post autor: powalla » ndz gru 10, 2006 23:32

Podaj ,masę na niego.
Ostatnio zmieniony pn wrz 22, 2008 22:08 przez powalla, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pn gru 11, 2006 15:05

Możesz podać po stacyjce 12V to będzie jak tylko kluczyk będzie wsadzony, ale sprawdź najpierw czy to na 12V jest bo nie wiem jak czujnik od ręcznego jest podłączony.
To tak na marginesie jak się ogląda na takim ekranie?

Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8

Tomalka
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Tomalka » pn gru 11, 2006 17:11

dzieki za odp, jutro sprawdze podepne i zobaczymy.
azizi, co do ogladania, rewelacji nie ma ekran jest jak 2 razy wyswietlacz nokii n73, jakosc obrazu w mare ok, tylko maly, ale samochod to nie pokoj kinowy z plazma 50 '' :)

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » pn gru 11, 2006 18:13

Tomalka pisze:dzieki za odp, jutro sprawdze podepne i zobaczymy.
azizi, co do ogladania, rewelacji nie ma ekran jest jak 2 razy wyswietlacz nokii n73, jakosc obrazu w mare ok, tylko maly, ale samochod to nie pokoj kinowy z plazma 50 '' :)
O ile masz papiery od radia lub opis na tym przewodzie do ręcznego to co tam jest, to + czy - ?

Awatar użytkownika
Łuki
Forum Master
Forum Master

Post autor: Łuki » pn gru 11, 2006 18:59

na zielony ma iść 12V
temat przerabiałem już
a ogląda sie średnio, ale nie najgorzej :)

Awatar użytkownika
interno
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: interno » pn wrz 22, 2008 20:29

temat juz dosc stary, ale sie dopisze bo moze komu sie przyda - kabel który idzie do podpiecia pod reczny trzeba bezposrednio przyłączyć do jakies masy tzn. bezposrednio do jakiegos metalu,np. pod jakas srube.
Jesli chodzi o jakość obrazu to ja jestem zadowolony, aco najważniejsze to bez problemowo mozna podłączyć dodatkowy wyświtlacznp 10" i wtedy to juz jak kino, a jakosc jest naprawde spoko (i w ten sposób mamy juz 2 monitory w aucie hehe).
Przy obecnych cenach tego radia warto je wybrac, bo jest to lepszy sposób niz samo radio z odtwarzaczem DVD, a moim zdaniem nawet lepszy niz 7" na dwóch dinach , bo zdjeciu panela nikt sie nie domyśli ze mamy radio z dużym wyświetalczem (chyba ze mamy AC :P )

Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg

Awatar użytkownika
MediaX
Forum Master
Forum Master

Post autor: MediaX » pn wrz 22, 2008 21:00

Tomalka,
Witam, kupiłem sobie radyjko JVC KD AVX2:

w instrukcji montażu jest opisany, że zielony kabel należy podłączyć jakoś z czujnikiem od ręcznego, aby oglądać DVD tylko na postoju. Jak mam podłączyć ten zielony kabelek, żeby zawsze oglądać DVD i żeby nie spalić tego radyjka? Pozdrawiam
Siemanko ja Ci powiem cos prostego...ten kabelek podlacz pod zapalniczke.....Dlaczego? A dlatego iz jak cie policja zatrzyma to wystarczy tylko wyciagnac zapalniczke a sygnal z wyswietlacza zniknie, potem wlozyc zapallniczke i obraz jest z powrotem

Co za tym przemawia?To iz jak Cie policja zatrzyma to nie bedziesz mial za to mandatu:D

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787][size=167]KSIEGA PRZYKAZAN CAR AUDIO[/size][/url]

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d30de6adc141c0d4.html][img]http://images24.fotosik.pl/263/d30de6adc141c0d4med.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn wrz 22, 2008 22:01

Panowie to zdecydujcie się czy plus, czy minus na ten kabelek, bo kolega uszkodzi sobie w końcu radio. U mnie przy Alpinie trzeba było ten kabel zmasować, a nie do plusa podłączyć, ale mozliwe, że JVC ma inne patenty...

Awatar użytkownika
interno
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: interno » pn wrz 22, 2008 22:15

Kubus20, Sprawa w tym radiu jest o tyle prosta ze wychodzi tylko jeden kabelek, który podlaczamy do masy (do dowolnej śrubki na karoserii, lub np tak jak ja pod kierownica jest cos w rodzaju przegrody i tam kabelka starcza i jest kilka dziur do których mozna przymocowac ten kabel.
Nie wprowadzac zadnych błednych informacji - nie do zadnego plusa tylko do masy gdzie nam najwygodniej i nie do żadnego aku tylko na karoserie.
Mysle ze rozwiazalem ten problem. Pozdrawiam

[ Dodano: 22 Wrz 2008 22:17 ]
MediaX, albo wystarczy wyjąć kluczyk a radio samo sie wyłączy :P

Wydechy do każdego auta robione na zamówienie - profesjonalne podejście MTG (Płock)
Wyciąganie wgnieceń bez lakierowania (Płock)
VW Golf MK3-> Audi A3-> VW Touareg

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn wrz 22, 2008 23:54

interno pisze:Kubus20, Sprawa w tym radiu jest o tyle prosta ze wychodzi tylko jeden kabelek, który podlaczamy do masy (do dowolnej śrubki na karoserii, lub np tak jak ja pod kierownica jest cos w rodzaju przegrody i tam kabelka starcza i jest kilka dziur do których mozna przymocowac ten kabel.
Czyli tak jak w większości radyjek z DVD.

A teraz mały offtop.
Zupełnie nie podobają mi się radia z seri Avx, a z kilkoma miałem już do czynienia.
Grać, to to nie gra, a monitorek tez malutki...
Dla mnie bajer na krótki czas...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”