mam małe pytanko
przy zmianie kół odkryłem małą rzecz, gdy przekręce tarczą piasta się nie rusza, czy nie powiino to być jakoś razem skręcone czy coś, żeby tarcza kręciła się razem z piastą??
czy tak ma być czy raczej nie??
z góry dzięki:)
[MK3] Tarcza hamulcowa i piasta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Tarcza hamulcowa i piasta
Ostatnio zmieniony ndz gru 10, 2006 22:11 przez Cziki, łącznie zmieniany 1 raz.
Normalnie tarcza powinna być przykręcona do piasty jedną śrubą przykręcaną śrubokrętem jeśli tej śruby nie ma wtedy właśnie jest tak jak u ciebie myślę że nie przeszkadza to w niczym jedynie tylko jak przekręcisz tarczą to możesz nie zakręcić koła bo otwory w tarczy mogą nie pasować do otworów z gwintem w piaście wystarczy wtedy tylko ustawić odpowiednio tarcze i będzie ok. a tarcza i tak siedzi w miare sztywno na piaście i jest trzymana przez klocki hamulcowe dodatkowo po dokręceniu koła tarcza jest mocno dociskana pozdrawiam
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- Paweł Marek
- V.I.P.

jak się jej nie da odkręcać to podgrzać normalnie palnikiem acetylenowymPaweł Marek pisze:Tą pojedyńczą śróbę bardzo trudno odkręcić po latach i jeśli ktoś zabrał się za nią wkrętakiem zwykłym to zniszczył a potem niefachowo wywiercił.
i opukoiwać , bez obawy nic się nie stanie a najwyżej pomoże, jak nie to
rozwiecić przegwintować i później wkręcić drugą a jak jej nie ma to trudno
nie ma wilekiej krzywdy też nic sie nie stanie
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN