Trochę coraz bardziej wygląda mi to na "lichą iskierkę",czyli coś z układem zapłonowym.
Mam nadzieję,że nie jeździsz na świecach boscha?
[MK3] Przerywanie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a co ja napisalem na samym poczatku???bomberxl pisze:Trochę coraz bardziej wygląda mi to na "lichą iskierkę",czyli coś z układem zapłonowym.
Mam nadzieję,że nie jeździsz na świecach boscha?
niech sprawdza uklad zaplonowy do cewki wlacznie, ona tez sie potrafi zepsuc:D
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- jan michalik
- Nowicjusz
A co moze byc przyczyna jesli wystepuje to szczegolnie na gazie w zakresie 1000-2000 obrotów. Wymienione wszystko oprocz cewki. Zwiekszenie czulosci membrany pomoglo nieznacznie (reduktor tomasetto(40 tys. km), komp lecho miniLambda, krokowiec pracuje). Moze winne sa swiece Bosha(jak oryginalne do tego silnika czyli 3 elektrody) bo takie mialem pod reka. Reszta czyli palec kopulka i kable to Beru wiec raczej to nie one.evolution pisze:zakladajac ze auto tylko na pb. ...
[ Dodano: 08 Sty 2007 01:23 ]
I mój problem został rozwiązany. Problem tkwił w .... przełączniku gaz/benzyna. Przy okazji wymiany mikroswitcha zauważyłem że jedna z diod od wskaźnika ilości gazu (zamontowane jedna nad drugą i na gołych, długich, zagiętych nogach wlutowane w płytkę) dotyka do goldpinów od programowania procka. Kto by pomyślał, że to jest przyczyną szarpania ... .
P.S.
Dla tych co mieliby wątpliwości - przełącznika sam nie robiłem tylko pewien producent osprzętu do instalacji gazowych (i nie jest to WR od LECHO)....
[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]