[MK2] Kiepskie hamulce tylne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
[MK2] Kiepskie hamulce tylne
VWitam
mam problem z hamulcami tylnimi w moim golfie, bardzo słabo biorą tzn. przy mocnym hamowaniu przód dobrze bierze a tył prawie wcale:(
wymieniłem okładziny i to samo:(
ręczny jest OK
może coś z korektorem trzeba podciągnąć czy coś...
a jeszce ostatnio coś zauważyłem tzn. usłyszałem że coś mi piszczy z tyłu (na postoju) jak by mysz piszczała... może jakaś tam pompka jest od hamulców.... nie wiem bo nie mam kanału i nie mogę dojrzeć co to... no chyba że to piszczy pompka paliwa-piszczy
jak ktoś jest z Lublina to gdzie można to sprawdzić i naprawić
pozdrawiam
mam problem z hamulcami tylnimi w moim golfie, bardzo słabo biorą tzn. przy mocnym hamowaniu przód dobrze bierze a tył prawie wcale:(
wymieniłem okładziny i to samo:(
ręczny jest OK
może coś z korektorem trzeba podciągnąć czy coś...
a jeszce ostatnio coś zauważyłem tzn. usłyszałem że coś mi piszczy z tyłu (na postoju) jak by mysz piszczała... może jakaś tam pompka jest od hamulców.... nie wiem bo nie mam kanału i nie mogę dojrzeć co to... no chyba że to piszczy pompka paliwa-piszczy
jak ktoś jest z Lublina to gdzie można to sprawdzić i naprawić
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob gru 09, 2006 16:10 przez Kamil Włodi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
no tak, ale nie tak jak teraz działają no nic podjadę do diagnosty... chybaguti pisze:tylne hamulce zawsze slabiej hamuja , zeby Cie nie obrocilo na zakrecie
dizęki
[ Dodano: 09 Gru 2006 12:42 ]
no w sumie może być i to choć nic nie rozbierałem ale spróbujępiter_s pisze:może wystarczy odpowietrzyć, jak ręczny jest dobry.
dzięki
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
vwitam
znaczy jak poruszać nigdy tego na oczy nie widziałem, a co dopiero poruszać;)double-d pisze:poruszac regulator może trzeba... mozę sie tam zasyfil ze juz nie reaguje.. no chyba ze nei masz regulatora..
pozdrawiam
z lewej strony bodajże .. z tyłu koło belki zawieszenia... jest regulator hamulców (powinien być) .. odpowiada za siłe hamowania tylnego obwodu hamulcowego... jak sie połozysz z boku pod autem to zobaczysz.. zresztą od niego wychodzą przewody hamulcowe to jakoś po przewodach sie dopatrzysz.. ... on ma regulacje na takiej spreżynce... poryszaj tam ...zciągnij syf jeśli jakis tam siedzi.. (a jest napewno) ... zobacz czy to sie nie zapiekło.. .. poruszaj tym mechanizmem
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
vwitam
ok napewno to sprawdzę ale dopier w przyszłym tygodniu bo muszę podjechać na kanała dzięki jeszcze raz
pozdrawiam
pozdrawiam