[MK3 ABD] Węzyk podciśnienia serwo

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lgruszkos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

[MK3 ABD] Węzyk podciśnienia serwo

Post autor: lgruszkos » czw gru 07, 2006 20:47

Witam wszystkich. Potrzebuję celem sprawdzenia na chwile podpiąć od kogoś wężyk podciśnienia z zaworkiem zwrotnym. Mam dośc duże problemy z grzaniem się hamulcy a juz wszystko prawie wymienione, została pompa i to. Jestem Z DĄBROWY GÓRNICZEJ.
POMÓÓZCIE
Ostatnio zmieniony pt gru 08, 2006 00:22 przez lgruszkos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Groszek
Ma gadane
Ma gadane

Re: [mk3]węzyk podciśnieniea serwo silnik ABD

Post autor: Groszek » czw gru 07, 2006 22:56

lgruszkos pisze:Witam wszystkich. Potrzebuję celem sprawdzenia na chwile podpiąć od kogoś wężyk podciśnienia z zaworkiem zwrotnym. Mam dośc duże problemy z grzaniem się hamulcy a juz wszystko prawie wymienione, została pompa i to. Jestem Z DĄBROWY GÓRNICZEJ.
POMÓÓZCIE
A co ma wspólnego zaworek podciśnienia z grzaniem się hamulcy. Odpowiedź - Nic. Jak byś miał uszkodzony zaworek to byś miał twardy pedał jak krawężnik.

Awatar użytkownika
lgruszkos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: lgruszkos » czw gru 07, 2006 23:02

Ma duzo współnego. Jest to zawór podciścienia czyli ak jest za duzo ciśnienie to je odpuszcza. A u mnie jak jest silnik zimny to pedał jest miekki a pozniej twardnieje bo robi sie ciśnienie i pompa sama dociska hamulce

Awatar użytkownika
Groszek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Groszek » pt gru 08, 2006 16:21

lgruszkos pisze:Ma duzo współnego. Jest to zawór podciścienia czyli ak jest za duzo ciśnienie to je odpuszcza. A u mnie jak jest silnik zimny to pedał jest miekki a pozniej twardnieje bo robi sie ciśnienie i pompa sama dociska hamulce
No więc jak tak powiadasz to wymieniaj koszt 200,- a serwa 1200,- w aso w Poznaniu
A dodam że ciekawe jakim cudem robi się tam ciśnienie ???, a zaworek nie służy do spuszczania ciśnienia tylko do trzymania podciśnienia w układzie serwa przy braku jego przestaje działać serwo a nie coś Ci dusi na pompe hamulcową to nie pneumatyczny hamulec w cięzarowym samochodzie.

Awatar użytkownika
mtworus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mtworus » śr maja 23, 2007 11:07

jak to się skończyło - mam podobny problem - hamulec twardy jak skała.....

było kilka MK2 ... nawet GTI
było Audi 80 B4 1.9TDi 1Z
było MK4 Generation ____BLUE___1.9TDI-ALH
jest VW T3 Westfalia 1.6TD JX wysoki dach

[img]http://images20.fotosik.pl/197/c7ce2f0b29677834.jpg[/img]

Awatar użytkownika
lgruszkos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: lgruszkos » śr maja 23, 2007 15:53

U mnie nie był twardy. Ale u mnie to wina była nie wiadomo czego, wymieniłem pompe i dalej to samo az w koncu samo sie naprawiło :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”