[MK3 TDI] Lusterko prawe elektryczne jak je rozebrac

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wuj333k
Mały gagatek
Mały gagatek

[MK3 TDI] Lusterko prawe elektryczne jak je rozebrac

Post autor: wuj333k » pt gru 08, 2006 10:30

mam taki problem wrocilem samochodzikiem do garazu i patrze cos nie tak z
lusterkiem prawym ...... dziala tylko w gore i w dol na boki sie nie kreci
slychac tylko dziwke silniczka
mysle ze spadlo to tylko z jakiej zebatki tylko jak sie dobrac do tego ;)
jak zaczelem mieszac to pourywalem juz prawie wszytskie plastiki z tylu
lusterka chcac zdjac ten plastki a jak go zdjolem zauwazylem ze nie ma tam dojscia
do tego

prosze o jakas dokladna porade jak to rozebrac bo nie mam pojecia aby dostac sie do calego mechanizmu elektrycznegi i jaki jest koszt tego plastiku zachodzacego na lusterko ??
sprawdzalem w wyszukiwarce ale sa tylko o golfie 4 a o mim nie znalazlem tego
Ostatnio zmieniony pt gru 08, 2006 11:38 przez wuj333k, łącznie zmieniany 1 raz.

wuj333k

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pt gru 08, 2006 13:09

Może pomożeObrazek

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt gru 08, 2006 13:29

pszczyna pisze:jak zaczelem mieszac to pourywalem juz prawie wszytskie plastiki z tylu
lusterka chcac zdjac ten plastki a jak go zdjolem zauwazylem ze nie ma tam dojscia
do tego
Najpierw trzeba wyjac wkllad lusterka, bo inaczej zawsze polamiesz zaczepy kapy...
Skieruj wlad na maxa w jedna strone i srubokretem odczep ta blaszke, pozniej z drugiej strony. Po tym mozesz wyjac wklad. Trzyma sie juz tylko na plastykowych zatrzaskach... Tylko uwaznie, zeby Ci nie pekl.
http://moto.allegro.pl/item145315107_vw ... rdoba.html

Awatar użytkownika
wuj333k
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wuj333k » pt gru 08, 2006 15:24

sprobuje jutro pobawic sie z tym lusterkiem mowisz ze trzeba odpiac dwa zatrzaski naciagajac lusterko raz w jedna raz w druga strone :) bo musze dzisiaj jechac jeszcze a jak rozmontuje to troche niezbytnio .......

patrzalem u mnie w miescie po szrotach wszedzie chca po 150 zl ale chyba jak juz naprawde bym nie umial tego zrobic i okazalo sie ze calkiem posypalo to zamowie jakies na allegro taniej duzo dz :):):) jutro napisze jak to wyszlo

wuj333k

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt gru 08, 2006 16:50

wuj333k pisze:mowisz ze trzeba odpiac dwa zatrzaski naciagajac lusterko
Dokladnie to wklad lusterka, czyli to co sie rusza. Szklo + platykowa podkladka = wklad...

Awatar użytkownika
wuj333k
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wuj333k » sob gru 09, 2006 00:14

patrzalem troszke ale nie widac zadnych tych dwoch blaszek zatrzasku do podwarzenia tylko ten kolko od elektroniki i w srodku a blaszek nie ma ...... bede probowal jeszcze jutro dobrac sie jakos bo sie boje polamac to

wuj333k

greg

Post autor: greg » sob gru 09, 2006 01:07

wuj333k pisze:patrzalem troszke ale nie widac zadnych tych dwoch blaszek zatrzasku do podwarzenia tylko ten kolko od elektroniki i w srodku a blaszek nie ma ...
wiec tak blaszki wcale nie muszą być - podprzyj się rysunkiem pszczyna, - widzisz to okrągłe na prawo od cyfry 13? to jest sterownik z silniczkami. Na ten sterownik zapinany jest wkłąd ze szkłem. Wkłąd tj ten plastik ma 4 zaczepy - zatrzaski i 4 wąsy które wchodzą w otworki. Musisz nacisnać z jednej strony szkło - ono takjakby wejdzie do wewnątrz osłony lusterka, wsadzasz palce z przeciwnej strony pod szkło lusterka i z czuciem odpinasz (odrywasz wkład od sterowania) - odpinałem kilka szkieł i żadne mi nie pękło - wiec deliktanie z wyczuciem ale stanowczo musisz wypiąc

Awatar użytkownika
wuj333k
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wuj333k » sob gru 09, 2006 11:10

aha to taki wlasnie sterownik widzialem probojac odpiac pierw lusterko ale skupilem sie na zatrzaskach ktoryvch chyba nie ma numer 13 na obrazie pszczyny :) dzisiaj zdemontuje to dzieki ;):)

[ Dodano: 10 Gru 2006 10:19 ]
dzieki za rade rozebralem lusterko z tych zatrzaskow ... i okazalo sie ze tam sa dwa takie silniczki i jeden juz ma zebatkie wyjechane i nieciagnie ... no to teraz zostalo tylko mi szukac albu uzywanego wkladdu albo calego lusterka dzieki za rade

wuj333k

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”