[mk3] Czym sie czyści sondę lambda?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Czym sie czyści sondę lambda?
Pytanko jak w temacie - czytałem na formum że można czyścić - tylko zastanawiam się czy np banzyną czy szczotką drucianą - ale czy można przy okazji coś uszkodzić?
Ale tonący brzytwy się chwyta Wycztałem w jednym z postów o czyszczeniu lambady - a że moja zatrzymała się w położeniu "bogata" - to pomyślałem że może jeszcze nie wyzionęła całkiem ducha bo jeszcze czasem na kompie się trochę ruszała - ale nieznacznie...Groszek pisze:jak jest spieprzona to się ją wymienia
A mam pytanko - bo w moim 1,8 ABS sonda ma 2 kable: + i masa, i myślę czy można jakiś zmiennik jednokablowy wstawić? Poradźcie jakich sond się wystrzegać - z tych uniwersalnych - bo bosch 220zł.......
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Tzn miałem na myśli nowe sondy z allegro Używaną mógłbym kupić ale od znajomego lub z możłiwością sprawdzeniaGrzesiekk1982 pisze:Skąd wiesz czy używka jest lepsza od Twoje
W sobotę kumpel ma mi dać cynk czy załatwi jeszcze taniej
na razie golfik jeździ - więc się nie spieszę zbytnio. Sonda czasem ożywa bo nagle jak dostanie kopa to aż miło - no - jak na 90KM