[mk3] tylne zawieszenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
schmelling
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk3] tylne zawieszenie

Post autor: schmelling » wt paź 31, 2006 20:15

Witam :)

Niedawno kupiłem MK3. Poprzedni właściciel wymienił w nim tylne armotyzatory i wstawił jakieś seat'owskie. I w sumie nic w tym dziwnego bo vw=seat gdyby nie to że tyłeczek mojego golfa stoi o pare cm wyżej niż standardowo. Po wyjęciu tylnego amorka i porównaniu go ze standardowym armotyzatorem zauważyłem że między sprężyną a teleskopem są specyficzne podkładki o wysokości ok 4 cm. Pytanie do Was - czy można usunąc te podkładki czy będe musiał wstawiać nowe amory?? Z góry dziękuję za pomoc :)

PS. tutaj macie zdjęcie tylnego koła, w czwartek wieczorem wrzucam foto samego amorka - będziecie mogli dokładnie zobaczyć co i jak ;)

Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
schmelling
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: schmelling » wt paź 31, 2006 20:26

niby tak tylko popatrz na fotkę - niewygląda to jakoś specjalnie estetycznie. zaznaczam że tył nie jest niczym odciążony.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70286 - MK3 Schmelling Edition

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt paź 31, 2006 20:27

schmelling pisze:czy można usunąc te podkładki
tak czy inaczej spręzyna powinna byc oparta o tależ amortyzatora bez żadnych podkładek tak jest seryjne i wydaje mi się kazde inne

Awatar użytkownika
schmelling
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: schmelling » wt paź 31, 2006 20:31

dziejo pisze:
schmelling pisze:czy można usunąc te podkładki
tak czy inaczej spręzyna powinna byc oparta o tależ amortyzatora bez żadnych podkładek tak jest seryjne i wydaje mi się kazde inne
no właśnie. i tym tylko różnią się amory seat'owskie od vw'nowskich - te pierwsze mają te podkładki. dzięki za pomoc :)

Marzena

Re: [mk3] tylne zawieszenie

Post autor: Marzena » śr gru 06, 2006 15:45

ja mam obnizanego golfika i to na polskie drogi jest masakra

r32golf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: r32golf » śr gru 06, 2006 22:24

kurde twoja wysokosc mnie przeraża !!!! u mnie to 2 palce lekko wsadzisz ,, ale czujesz jak przejedzież żabe na ulicy :rotfl: . wysoki ten golf , wiesz co mi sie wydaje ze te amorki co masz to sa do seata toledo pierwszej generacji...

[ Dodano: Sro Gru 06, 2006 21:27 ]
PS. JAKIE RADIO POLECACIE NA GOLFA KTÓRY MA GLEBE ? ZEBY NIE GUBIŁ PLYTY?? ZAZNaczam ze nie jestem pseudo fanem golfów który sie obudzil jak trójeczki i dwójeczki sa tanie tylko tak od 10 lat fanem AUDI -VW i moj golf zostal przywieziony do polski z seryjnym zawieszeniem , dopiero potem zrobiłem mu dobrze :)

VAG

Awatar użytkownika
eldorado84
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eldorado84 » pt gru 08, 2006 19:45

a ja tam bym wymienił na seryjne amoty gazowe od GTI/VR6 + springi seryjne od GTI 2.0 lepiej będzie wizualnie wyglądał, chyba ze 40/40 - skromne obniżenie, ale i tak proponowałbym serie od GTI 2.0 - seria to seria

[ Dodano: Pią Gru 08, 2006 18:46 ]
r32golf pisze:kurde twoja wysokosc mnie przeraża !!!! u mnie to 2 palce lekko wsadzisz ,, ale czujesz jak przejedzież żabe na ulicy :rotfl: . wysoki ten golf , wiesz co mi sie wydaje ze te amorki co masz to sa do seata toledo pierwszej generacji...

[ Dodano: Sro Gru 06, 2006 21:27 ]
PS. JAKIE RADIO POLECACIE NA GOLFA KTÓRY MA GLEBE ? ZEBY NIE GUBIŁ PLYTY?? ZAZNaczam ze nie jestem pseudo fanem golfów który sie obudzil jak trójeczki i dwójeczki sa tanie tylko tak od 10 lat fanem AUDI -VW i moj golf zostal przywieziony do polski z seryjnym zawieszeniem , dopiero potem zrobiłem mu dobrze :)
na glebe tylko MP3 :grin:

http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809

- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”