[mk2] Swap 1.3 na 18 16v KR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Forum Master
- Kontakt:
to lapy pasuja bez przerobe - jak masz lapy od silnika 1,6-1,8 to tak
zbiornik i przewody moga zostac - jak masz 2 pompy paliwa to tak
elektryka tez - kierunki, swiatla - i owszem
polosie sa takie same, - tylko grubsze,
wydech tez trzeba miec kompletny z gti bo w NZ kolektor jest z przodu a w reszcie z tylu:(. - tu sie zgadza
Mowimy oczywiscie o 1,3 i 1,8 po 89 bo wtedy podobno wypinasz pare wtyczek z NZ wstawiasz KR wpinasz te wtyczki odpalasz i wsio ryba. - podobno - nie wydaje mi sie
Zaznaczam ze tak wyczytalem i uslyszalem, ale teraz przyszlo mi na mysl co z kompem zrobic przeciez tez gdzie musi byc
- ano musi, najlepiej z reszta wiazki, calym rozdzielaczem i wtryskami, skrzynia, na 100mm piasty, zwrotnice, heble... caly przod.
pozdro. jak cos to pytaj
zbiornik i przewody moga zostac - jak masz 2 pompy paliwa to tak
elektryka tez - kierunki, swiatla - i owszem
polosie sa takie same, - tylko grubsze,
wydech tez trzeba miec kompletny z gti bo w NZ kolektor jest z przodu a w reszcie z tylu:(. - tu sie zgadza
Mowimy oczywiscie o 1,3 i 1,8 po 89 bo wtedy podobno wypinasz pare wtyczek z NZ wstawiasz KR wpinasz te wtyczki odpalasz i wsio ryba. - podobno - nie wydaje mi sie
Zaznaczam ze tak wyczytalem i uslyszalem, ale teraz przyszlo mi na mysl co z kompem zrobic przeciez tez gdzie musi byc

pozdro. jak cos to pytaj

-
- Forum Master
- Kontakt:
po czym to wnioskujesz? Wiem ze lapy nie pasuja w mk1 przy zmianie z najnizszej jednostki na wyzsza, ale zeby w mk2 to niewydaje mnie sie. Napisz jesli jestes pewien i sam przerabiales pozdromalolat pisze:to lapy pasuja bez przerobe - jak masz lapy od silnika 1,6-1,8 to tak
Moje Sviro ;) - www.facebook.com/greenscirocco
-
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
k3fir, nie wydaje mnie sie:P To by bylo nie oplacalne gdyby koncern VW mial otwierac dwie osobne linie produkcyjne tylko po to aby w jednym modelu byly inne mocowania silnika, to jest ten sam przyklad jak kiedys byla dyskusja czy dizle maja wzmocniana czy taka sama bude jak benzyniaki, wniosek byl ten sam NIEOPLACALNE. Wiec twardo trymam sie swojego Pozdro
-
- Forum Master
- Kontakt:
Niewierzemalolat pisze:to jest oplacalene, bo robia rozne kolektory, polosie, silniki a nawet tapicerki, tak wiec aluminiowy jednolity i prosty odlew to najmniejszy problem, w porownaniu na przyklad z korpusem silnika. Sa inne. Postraszyc cie czarnuchem czy uwierzysz

karoserie sa te same, ale chyba nie rozklimiasz jak masz zamocowany silnik w swoim golfie
otworz maske i zobacz ze nic co od silnika nawet nie dotyka karoserii. plissssssssss
chodzi jedynie o poduszki i lapy do silnika, o ktorych ci juz dlugo piszemy ze nie podejda
btw, robili budy pod synchro, rally, i angliki, wiec akurat nie wiem w czym byl by problem zeby robili i inne...

chodzi jedynie o poduszki i lapy do silnika, o ktorych ci juz dlugo piszemy ze nie podejda
btw, robili budy pod synchro, rally, i angliki, wiec akurat nie wiem w czym byl by problem zeby robili i inne...
-
- Forum Master
- Kontakt:
malolat, No masz racje zaden element silnika nie dotyka karoseri bo nie na tym rzecz polega, faktycznie temat zszedl troche z toru, chodzilo mi oto ze jesli masz komplet z GTi to bezproblemowo zamontujesz to do karoseri z 1,3 mowiac komplet mam na mysli silnik, poduchy poprostu caly komplecik. Wyjezdzasz przodem z GTi i wjezdzasz do 1,3 skrecasz pare srobek, podlaczasz pare wtyczek i wyjezdzasz na droge o 100 koni ciezszy:) POZDRO 

ustosunkowalem sie do tego co napisales, a ze w srodku watku zmieniles po cichu zdanie i nie powiadomiles o tym nikogo to juz nie nasza winawojtek_sari pisze:ez bede na wiosne swapal KR do 1,3NZ i z tego co narazie sie zorientowalem to lapy pasuja bez przerobek, zbiornik i przewody moga zostac, elektryka tez, polosie sa takie same,

lapy sa inne i w mk2 i mk3 tak samo..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=663101#663101
i
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=185372#185372
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=663101#663101
i
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=185372#185372