Witam!!
Od kilku dni moj golfik cos dziwnego mi pokazuje. Gdy silnik jest zimny, np. po calej nocy. Odpalam go, bez wiekszych problemow. Miga mi dioda temperatury silnika (ta czerwona przy wskazniku temp). Gdy silnik sie podgrzeje nadal miga, wystarczy zgasic silnik i odpalic jeszcze raz i wszystko dziala OK, miganie znika. Silnik nagrzewa sie prawidlowo, nie przegrzewa sie i trzyma dobra temp pracy. Czy waszym zdaniem to np. jakas anomalia wywolana zima?
Migajaca dioda temperatury silnika (zimny silnik)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
w zbiorniczku wyrownawczym masz czujnik??
sprawdz kable dochodzace do niego
moga niestykac
mialem podobnie+zapalala mi sie jak wskazowka byla w pozycji pionowej czyli rozgrzany silnik
zagladam pod maske dotykam silnika i wezy a one sa cieple ale nie gorace wzielem wyciagnelem wtyczke od czujnika poruszalem kablami i wlozylem i dziala
sprawdz kable dochodzace do niego
moga niestykac
mialem podobnie+zapalala mi sie jak wskazowka byla w pozycji pionowej czyli rozgrzany silnik
zagladam pod maske dotykam silnika i wezy a one sa cieple ale nie gorace wzielem wyciagnelem wtyczke od czujnika poruszalem kablami i wlozylem i dziala