Montaz alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
okey dzieki, z dzwiami to wiem chodzilo mi o brazowe czerwony ten od lampi bagaznkika ale jakos pokombinuje. w razie jeszcze jakis niejeasnosci napisze.. Dalbm punkcika ale nei moj post. pozdro
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/176151.html][img]http://images.spritmonitor.de/176151.png[/img][/url]
Jak sobie poradziłeś z awaryjnymi światłami bo mam taki sam alarm i razem z kolegą borykaliśmy się do nocy i nic nam z tego nie wyszło.Wychodzi z tej centralki biały jeden kabel i nie można zrobić tak by poprawnie mrógneły 4 kierunki bo po przekręceniu zapłonu zawsze po włączeniu lewego bądz prawego również mrugają 4 razem.Jestem ciekaw jak to zrobiłeś???
zakładam alarm STIG, taki wszystkomający
na razie studiuję schematy, ale zastanawia mnie do czego jest:
* lampka oświetlenia wnętrza (-) 200mA
* hamulec STOP (+12)
no i nie znalazłem info gdzie wpiąć:
* sygnał do modułu podnoszenia szyb (-) 30sekund
wrzucę cały schemacik:
na razie studiuję schematy, ale zastanawia mnie do czego jest:
* lampka oświetlenia wnętrza (-) 200mA
* hamulec STOP (+12)
no i nie znalazłem info gdzie wpiąć:
* sygnał do modułu podnoszenia szyb (-) 30sekund
wrzucę cały schemacik:
pozdr se@l
Auta:
Golf MK3 1.4 AEX z podtlenkiem LPG '96
Jetta II 1.6 D '89
Vectra X20DTH '00
www.vectra-unlimited.pl
Auta:
Jetta II 1.6 D '89
Vectra X20DTH '00
www.vectra-unlimited.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
poprzez przerzutnik wpinasz kabel komfort do tego samego kabla szarego co zamyka central. Nie lepiej pisać o jednej rzeczy w jednym temacie?se@l pisze:a gdzie wpiąć * sygnał do modułu podnoszenia szyb (-) 30sekund
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Lepiej, ale ktoś zrobił dwa tematy a ja się podpiolem z jednym moim problem w jeden tema z drugim w drugi zgodnie z ich tematykąPaweł Marek pisze:Nie lepiej pisać o jednej rzeczy w jednym temacie?
Powiedz mi jeszcze tylko czy konieczny jest ten przerzutnik, mam wyjście na zamykanie zamka i osobno na domykanie szyb (przedłużony sygnał), co by się stało jakbym zmostkował te dwa sygnały i wpuścił w szary kabel ??
pozdr se@l
Auta:
Jetta II 1.6 D '89
Vectra X20DTH '00
www.vectra-unlimited.pl
Auta:
Jetta II 1.6 D '89
Vectra X20DTH '00
www.vectra-unlimited.pl
- Paweł Marek
- V.I.P.
wielki pożar, bo na kablu do domykania 30s jest masowy sygnał. I tu musisz zamontować przerzutnik, a z niego już do szarego, razem z tym od zamykania centrala można zewrzeć.se@l pisze:Powiedz mi jeszcze tylko czy konieczny jest ten przerzutnik, mam wyjście na zamykanie zamka i osobno na domykanie szyb (przedłużony sygnał), co by się stało jakbym zmostkował te dwa sygnały i wpuścił w szary kabel ??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.