Modyfikacje DSG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Modyfikacje DSG
Witam wszystkich użytkowników forum.
Jestem tu nowy ale mam dość poważne pytanko.
Czy ktoś na forum eksperymentował z autami benzynowymi na DSG ?
Krążą plotki, że skrzynia ( sprzęgła ) bardzo nie lubi jak podnosi się moment. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z forumowiczów jeździ takim autkiem i czy miał z tym jakieś kłopoty z skrzynią ?
Teoretycznie DSG wytrzymuje 390 Nm ale żaden z Niemieckich tunerów ( oettinger, mtm, Abt ) Nie chce zagwarantować, że w skrzyni nie posypią się sprzęgła ....
Pozdrawiam Morfina.
Krążą plotki, że skrzynia ( sprzęgła ) bardzo nie lubi jak podnosi się moment. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z forumowiczów jeździ takim autkiem i czy miał z tym jakieś kłopoty z skrzynią ?
Teoretycznie DSG wytrzymuje 390 Nm ale żaden z Niemieckich tunerów ( oettinger, mtm, Abt ) Nie chce zagwarantować, że w skrzyni nie posypią się sprzęgła ....
Pozdrawiam Morfina.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Modyfikacje DSG
Nie wydaje mi sie zeby ktorys z forumowiczow miał takie auto, ape polecam forum streetracing.pl tam temat skrzyń DSG był poruszany ewentualnie inne foraMorfina pisze:Witam wszystkich użytkowników forum.
Pozdrawiam Morfina.
www.vrservice.pl
To ja pomogę - aby cokolwiek modyfikować w DSG trzeba się na tym znać - jak na razie jedyna osoba w Polsce, która gwarantuje poprawne jej działanie po tuningu, testuje na swoim aucie większy moment (chyba 410 Nm) to Andrzej z unitronica - chyba od roku jeździ i nic się nie dzieje. W przeciwieństwie do tunerów, którzy usmażyli już dwie sztuki
- Patryyyk
- Użytkownik
- Kontakt:
Dłubanie w DSG (jednej z najlepszych skrzyń na rynku) jest wiadomo, kosztowne, trudne...
Poszukaj renomowanej firmy zajmującej się chiptuningiem np VTG..
oni są w stanie dokonać takiej przeróbki, lecz jej koszt będzie duży...
pozdrawiam Patryk
Poszukaj renomowanej firmy zajmującej się chiptuningiem np VTG..
oni są w stanie dokonać takiej przeróbki, lecz jej koszt będzie duży...
pozdrawiam Patryk
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224354[/url]
[img]http://imageshack.us/photo/my-images/844/rrbaner.jpg[/img]
[img]http://imageshack.us/photo/my-images/844/rrbaner.jpg[/img]
- mammoth2002
- Nowicjusz
- Kontakt: