Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
i tak bedzie trzeba zrobic!!! napisze co z tego wyszlo. wielkie dzieki dla wszystkichczerepacha pisze:witajcie
koledzy drodzy, jestesmy tu aby sobie na wzajem pomagac, udzielac pomocnych rad podczas eksploatacji pojazdow, a nie prawic moraly i nawzajem sie krytykowac!!
Jezeli jezdzicie dizlami i laliscie opal do swoich aut i mieliscie podobne problemy to pomozcie temu czlowiekowi!!
A z tego co ostatnio zauwazylem to co niektorzy znaja sie tylko na prawieniu moralow i poprawianiu czyjejs nie poprawnej polszczyzny!!
Wnioski moje sa takie ze czesc forumowiczow minela sie z powolaniem.
wstaw auto do wmiare cieplego garazu na noc, jezeli bylo gdzies poprzymarzane to powinno puscic pojezdzij troche zmien filtr paliwa i zatankuj do pelna na dobrej stacji.
(sam jezdze benzyna, ale kumpel ma dizla, tez mu sie dlawil mulil nawet gasl wstawil do mnie do garazu rano odpalil wyjezdzil bak i zmienil filtr-pomoglo)
sposob moze prymitywny, ale moze pomoze:)
Tyle moge pomoc
na pewno wykorzystam te informacje i sprobuje podzialac.dam znac dopiero po weekendzie bo teraz wyjezdzam bede w poniedzialek!! wielkie dzieki!! sprawdz ten temat jak mozesz w srode. wtedy cos napisze !!! a terazpiott pisze:mogło ci sie zrobic jakies zwarcie przez wilgoc i brod na silniku. Woda z solą jest elektrolitem przewodzącym prąd, nie wiem ale może to być powodem. Możesz też podłączyć świece "na krótko" przewodem bezpośrednio z akumulatora na 20 sekund i spróbować zapalić.
Zobacz czy z paliwem idą pęcheżyki powietrza. Możesz kupić z pół metra zwykłego przewodu paliwowego, takiego najtańszego, przezroczystego za 2 pln (czy ileś tam) i nalac CZYSTEGO paliwa do butelki. Podłączysz przewód w miejsce zasiljącego, paliwowego. Pokręcisz trochę i zobaczysz czy zapali.
i wszystko jasne !!! wczoraj sprawdzielem swiece i sa padniete!!! jade zaraz kupic i zmienic i lece dalejmarcinvw pisze:no wlasnie moze to nie wina opalu tylko akurat pechowo jak wlales opalu to padl bezpiecznik od swiec,poza samymi swiecami sprawdz tez czy do listwy na swiecach do chodzi prad,ale jak to nie swiece to to kiepsko to widze...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 111 gości