Witam mam następujący problem z moją trójeczką : Posiadam golfa III 1.4 1997 rok mam do wymiany tuleje i konieczny jest demontaz tylnej belki. Stąd wpadłem na pomysl by kupic tylną belke z tarczami gdyz mam bębny. Posiadam w aucie ABS. Znalazlem takową na allegro ponoć z 99r. Nie wiem czy to oplaca sie robic, chcialem skorzystac z okazji demontarzu calej tylnej osi. Nie wiem czy pompa hamulcowa bedzie wystarczająca na 4 tarcze. Prosze napisac czy wiążą sie z takową wymianą dodatkowe koszta. Prosze o małą porade Z gory dzieki wszystkim
Oprócz tego chcialbym zapytać czy lampy tuningowe oferowane na allegro soczewkowe lub nie interesuje mnie glownie wersja black swiecą lepiej niz standartowe gdyz mam orginalne lampki i nie jestem z nich specjalnie zadowolony. Myslalem nad kupnem wlasnie takich ostatnio ukazal sie nowy model ala golf V i zastanawiam sie nad kupnem mam juz z tylu czarne lexusy wiec mysle ze by mi spasowaly prosze rowniez o opinie uzytkownikow posiadajach takowe lampy tuningowe. Chcialbym wiedziec czy poza walorami estetycznymi sa rowniez praktyczne.
Chcialbym rowniez wymienic caly uklad wydechowy tzn rowniez wsadzic strumienice do samochodu 42 cm to prawdopodobnie srednica w silniku 1.4 prosze napisac czy nie ma z tym problemow i jakie tlumiki koncowe polecacie do trójeczki znane z dobrych efektow dzwiekowych zastanawialem sie nad takim cackiem http://www.allegro.pl/item141162080_spo ... style.html
Mam pytanie rowniez odnosnie oswietlenia nawiewow w srodku jesli ktos posiada jakis poradnik to prosze o pomoc
[MK3] Problem do rozpatrzenia w moim golfie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
automobilevw, zaczniemy od lamp - zanim podejmiesz decyzję jaki model wybierzesz - bierz woltomierz i zmierz napięcie na żarówkach - jak za niskie - zmaontuj przekaźniki do świateł - będzie zdecydowana poprawa.
Teraz hamulce - wymiana belki razem z tarczami ok - tylko że wersja z tarczami miała inną pompę hamulcową tj trochę większą zamiast 22,2 to 23,1mm
Teraz hamulce - wymiana belki razem z tarczami ok - tylko że wersja z tarczami miała inną pompę hamulcową tj trochę większą zamiast 22,2 to 23,1mm
-
- Nowicjusz