Jakie głośniki i kabelki.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Jakie głośniki i kabelki.
Mam zamiar w MK II wymienić głośniczki z przodu w drzwiach.
ZAstanawiam się nad wyborem między głośnikami DAX 90W (jakieś magnezowe czy cosik tam - nie jestem szpecem w tym temacie) a głośniczkami PYLE 120W - interesują mnie te firmy...z której będę bardziej zadowolony.
Drugie pytanie czy wymieniać okablowanie do głośników na jakieś lepsze czy na razie zostawić seryjne.
Trzecie pytanko czy w półkę z tyłu lepiej założyć okrągłe głośniki czy owalne.
Na razie nie interesuje mnie sprawa typu wzmacniacze i super audio. Chcę założyć sprzęt żeby dobrze grał. A z wielkich basów na razie zrezygnuję.
ZAstanawiam się nad wyborem między głośnikami DAX 90W (jakieś magnezowe czy cosik tam - nie jestem szpecem w tym temacie) a głośniczkami PYLE 120W - interesują mnie te firmy...z której będę bardziej zadowolony.
Drugie pytanie czy wymieniać okablowanie do głośników na jakieś lepsze czy na razie zostawić seryjne.
Trzecie pytanko czy w półkę z tyłu lepiej założyć okrągłe głośniki czy owalne.
Na razie nie interesuje mnie sprawa typu wzmacniacze i super audio. Chcę założyć sprzęt żeby dobrze grał. A z wielkich basów na razie zrezygnuję.
Jeśli chcesz zeby przyzwoicie grało musisz przede wszystkim stowrzyc odpowiednią scenę z przodu a wiec zapomnij o głosniakch w tylną półke! Zainwestuj w odseparowany system dwudrożny czyli w midbas w drzwi i tweeter najlepiej w słupek (mozesz takze przykleic gdzies pod szybą, oczywiscie w miarę mozliwości odpowiednio nakierować).
Co do kabelków to mogą zostac seryjne (kupisz wzamcniacz to wymienisz)
Jezeli chodzi o wymienione przez Ciebie głośniki to jezeli są to głośniki współosiwe to zdecydowanie odradzam!
Co do kabelków to mogą zostac seryjne (kupisz wzamcniacz to wymienisz)
Jezeli chodzi o wymienione przez Ciebie głośniki to jezeli są to głośniki współosiwe to zdecydowanie odradzam!
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Witam jesli już to Pyle ale pewnie kupisz podruby. Kabeli możesz zostawić jak kupisz dopał wtedy pomyśl o lepszych kaplach. Jednak ja za te cene wybrałbym zestaw na przód odseparowany dwudrożny. Polecam boschmann ewentualnie gms. Są tanie i zaskakują dźwiękiem. Zrezygnyj z głośników montowanych z tyłu a już w szczególności z elips. Żaden inny kształt nie odda dźwięku w prawidłowy sposób jak głośnik okrągły.
TUTENHAMON
Kable wymien tylko w przypadku jesli na prawdę zamierzasz pozostać z konfigiem przodu dłuzszy czas i bedziesz dalej inwestował w system.
Osobiscie uważam ze wymiana kabli nie da odczuwalnego polepszenia brzmienia (to tylko 1,5 m kabla i nawet sznurek na tej odległosci zdał by egzamin ) ) ale masz pewnośc ze ten alement jest zrobiony z nalezyta starannością.
Pozdrawiam
Osobiscie uważam ze wymiana kabli nie da odczuwalnego polepszenia brzmienia (to tylko 1,5 m kabla i nawet sznurek na tej odległosci zdał by egzamin ) ) ale masz pewnośc ze ten alement jest zrobiony z nalezyta starannością.
Pozdrawiam
- lucunio
- Mały gagatek
- Kontakt:
Hej polecam komplecik glosniczkow HELIX blu - w media dostaniesz za 300 sa bardzo przyzwoite i ladnie graja - made in germany. Firma malo rozpropagowana a dorownuje w brzmieniu JBL.kacjen pisze:Dobrze byłoby mieś minimum 300zł za to kupisz Hertze, ew Phonocar'y. Opcji jest duzo ale sprzęt jest drogi a ten tani gra bardzo kiepsko...
Gdybyś miał więcej kasy to polecam firmy takie jak DLS, Vifa...