[mk2] golf 1.8 pytanko o katalizator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Konrado8526
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Witam
Przeczytaj ten temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74354
Wszystko będziesz wiedział.
Pozdrawiam.
Przeczytaj ten temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74354
Wszystko będziesz wiedział.
Pozdrawiam.
- silent_rob
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
E to chyba akurat nie tak - z tego co wiem to katalizator w mk2,mk3 nie wpływa na zawartość spalin - ludzie przecież wypieprzaja katalizatory i wyniki maja idealne (jeśli silnik jest OK). Dopiero jak masz sonde lambda za katalizatorem (mk4) to walnięty katalizator ma wpływ na czystość spalin...silent_rob pisze:najlatwiej pojechac na SKP i podpiac sie pod analizator spalin ;]
TDPower
Z twojego postu wynika że katalizator jest... dla ozdoby ?ppoll27 pisze: E to chyba akurat nie tak - z tego co wiem to katalizator w mk2,mk3 nie wpływa na zawartość spalin - ludzie przecież wypieprzaja katalizatory i wyniki maja idealne (jeśli silnik jest OK). Dopiero jak masz sonde lambda za katalizatorem (mk4) to walnięty katalizator ma wpływ na czystość spalin...
=-Pinhead-=
- silent_rob
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
ale napewno zmieni sie sklad spalin w stosunku do sprawnego nowego katalizatora , cyli do wartosci podanych przez producentappoll27 pisze:E to chyba akurat nie tak - z tego co wiem to katalizator w mk2,mk3 nie wpływa na zawartość spalin - ludzie przecież wypieprzaja katalizatory i wyniki maja idealne (jeśli silnik jest OK). Dopiero jak masz sonde lambda za katalizatorem (mk4) to walnięty katalizator ma wpływ na czystość spalin...silent_rob pisze:najlatwiej pojechac na SKP i podpiac sie pod analizator spalin ;]