[mk3] Gwint - dobry wybór???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Gwint - dobry wybór???
witam
na wiosne trzeba pomyslec o jakims zawieszeniu
odradzono mi zakup tanszych gt cupline, ponoć nie są rewelacyjne
a co myślicie o takim zawiasie?? może ktoś z Was ma takie samo, czy bardzo się traci na komforcie jazdy??
http://www.allegro.pl/item145310803_zaw ... _nowe.html
dodam, że nie stać mnie na gwint za 3000 czy droższy
pozdrawiam
na wiosne trzeba pomyslec o jakims zawieszeniu
odradzono mi zakup tanszych gt cupline, ponoć nie są rewelacyjne
a co myślicie o takim zawiasie?? może ktoś z Was ma takie samo, czy bardzo się traci na komforcie jazdy??
http://www.allegro.pl/item145310803_zaw ... _nowe.html
dodam, że nie stać mnie na gwint za 3000 czy droższy
pozdrawiam
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no to dobrze, ze jest mozliwosc zrobienia jeepa, bo są takie sytuacje w życiu człowieka kiedy taka opcja jest przydatna....a tak z ciekawosci, to ile czasu zajmuje Ci zmiana wysokosci? Tak w pół godzinki da rade? Kluczyk dorzucaja do tego Schrauber company?? Bo na aukcjach nie wspominają o nim. Poza tym myslicie, ze na wiosne moze podrozec i lepiej kupic teraz, czy raczej cena jest stała?
zalezy od modelu czy d aa sie podniesc ja mam H&R i mozna nizej niz seria lub jeszcze nizej.. supsrsporta ja osobiscie bym omijal i wola kupic uzywanego H&Ra np
pzdr
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no tak, ale kupujac nowy słabszej firmy mam ta pewnosc, ze chociaz przez okres trwania gwarancji nic nie powinno sie stac, a uzywane moze mi 2 dni po zakupie sie rozsypac, ja po prostu boje sie kupowac czgokolwiek co było juz uzywane....no chyba ze od kogos znajomego, ewentualnie kogos z forum. supsrsporta ja osobiscie bym omijal i wola kupic uzywanego H&Ra np
a poza tym czy jesli porownamy wyrób renomowanej firmy z jakimis gt cupline czy supersport to co??.... na tych drugich jakos gorzej się jeździ?? są mniej wytrzymałe pewnie, no ale jeśli ja nie jeżdże więcej niż 15000km rocznie to chyba powinny wystarczyc??
pozdrawiam
no widzosz watpie bo znam przypadki nei bede wskazywal u kogo nowy supersport roku ei wytzrymal nawet...
poza tym uzywany H&R mam i juz 3 roj jezdze przd regenerowalem... natomiast supersporta koledzy nei regenerowali bo u 1 sie nei dalo nawet.. i polecial na smietnik... wiec to ze kupis znowy nigdy nei zagwarantuje ci pewnosci ze przez jakis tam czas bedzie ok... a jak padnie to juz bedzie gorzej niz taki uzywany lepszej marki..
ja tlko pisze co ja bym zrobil...
tak samo wole dobre uzywane Dunlopy np niz jakeis nowe nalewki firmy xxx
pzdr
poza tym uzywany H&R mam i juz 3 roj jezdze przd regenerowalem... natomiast supersporta koledzy nei regenerowali bo u 1 sie nei dalo nawet.. i polecial na smietnik... wiec to ze kupis znowy nigdy nei zagwarantuje ci pewnosci ze przez jakis tam czas bedzie ok... a jak padnie to juz bedzie gorzej niz taki uzywany lepszej marki..
ja tlko pisze co ja bym zrobil...
tak samo wole dobre uzywane Dunlopy np niz jakeis nowe nalewki firmy xxx
pzdr
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
też polecam bardziej kupić używkę w ładnym stanie dobrej firmy niż nówkę supersporta czy podobnych, w przypadku zawieszeń nie płacisz za markę tylko za jakość, renomowanej marki zawieszenia wytrzymują więcej i lepiej jeżdżą...
nowy gwint za 1600zl jest tyle warty ile kosztuje, tymczasem za ok 1000zl można mieć używany świetnej firmy, w super stanie, taki który jako nowy kosztuje np. grubo ponad 4000zl.....tylko trzeba poszukać na spokojnie....moim zdaniem lepsza jest ta druga opcja i tak zawsze robie w swoich autach
z tym zrobieniem jeepa może być problem, przeważnie gwinty w najwyższym ustawieniu są i tak niższe niż zawieszenie seryjne o ok. 20-30mm....
wybór i tak należy do Ciebie
nowy gwint za 1600zl jest tyle warty ile kosztuje, tymczasem za ok 1000zl można mieć używany świetnej firmy, w super stanie, taki który jako nowy kosztuje np. grubo ponad 4000zl.....tylko trzeba poszukać na spokojnie....moim zdaniem lepsza jest ta druga opcja i tak zawsze robie w swoich autach
z tym zrobieniem jeepa może być problem, przeważnie gwinty w najwyższym ustawieniu są i tak niższe niż zawieszenie seryjne o ok. 20-30mm....
wybór i tak należy do Ciebie
Ostatnio zmieniony pt gru 01, 2006 00:52 przez micab, łącznie zmieniany 1 raz.
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
dokaldnie moj nowy np 4,5 tys... chyba czyms musi sie roznic od takiego za 1500? poza tym mam szerokei tloczyska a to najlepsze gwinty na rynku...
....to jak bedziesz miał taki za tysiaka w super stanie to daj mi znacnowy gwint za 1600zl jest tyle warty ile kosztuje, tymczasem za ok 1000zl można mieć używany świetnej firmy, w super stanie,
nie , no zdaje sobie sprawe,ze wyzej niz seria nie bedzie,zreszta to juz by było wstyd jeździć wtedy , no a 2 cm nizej niz seria to jest do przyjeciaz tym zrobieniem jeepa może być problem, przeważnie gwinty w najwyższym ustawieniu są i tak niższe niż zawieszenie seryjne o ok. 20-30mm....
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co do uzywek to ja powiem tak kupilem gwint FK ktory po roku zesral sie olejem i papa bo nie latwo znalesc do niego wklad a jego cena zbliza sie do ceny calego gwintu marki " nie renomowanej" (czy jak tam chcecie) a ta marka slabsza daje gwarancje na 2 - 3 lata u mnie to przewazylo :] no i kasa tez bo tamta kasa na uzywke poszla w bloto ale to tylko moja uwaga wybieraj co chcesz to ty placisz i sobie kupuje a dobre rady to tylko Po-rady i wskazowki