[MK2] Montaż i demontaz klapy tylnej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Bordos
Ma gadane
Ma gadane

[MK2] Montaż i demontaz klapy tylnej

Post autor: Bordos » wt lis 28, 2006 21:59

Proszę o informację o tym, jak wyjąc starą klapę tylnią ( co trzeba odkręcic/wybic ), oraz o tym jak zainstalowac nową?

Czy są elementy które trzeba wymienic na nowe??

Przy okazji wymiany chciałbym pozbyc się zamka ( juz mam od dawna na przycisk, a zamek i tak nie działa ), jak to zrobic??

czy przełożenie wycieraczki i spryskiwacza to ciężka sprawa???

Miło by było jak by ktos jakies foty może miał :D

Pozdro
Ostatnio zmieniony wt lis 28, 2006 22:06 przez Bordos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
barteKKK03
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: barteKKK03 » wt lis 28, 2006 23:04

Proszę o informację o tym, jak wyjąc starą klapę tylnią ( co trzeba odkręcic/wybic ), oraz o tym jak zainstalowac nową?
Przy zawisach trzeba odkręcić cztery śruby (po dwie na stronę) i rozpia,c przewody os spryskiwaczy, wycieraczki i oświetlenia i tablicy i w analogiczny sposób założyć ;)
Bordos pisze:Czy są elementy które trzeba wymienic na nowe??
Nie ma, jeżeli niczego nie popsujesz :)

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » wt lis 28, 2006 23:40

jak juz sobie wszystko poodłaczasz to te sruby w zawiasach zostaw tak na dwa zwoje zebys mogł palcami wykrecic, stajesz od tyłu auta, na głowie bierzesz klape, i zdejmujesz siłowniki klapy w ten sposob ze cienkim srubokrecikiem sciagasz zawleczki, z jednego i drugiego i jak jeszcze sie trzymaja to odkrecasz srubki od zawiasów, zdejmujesz siłowniki i masz klape w raczkach :D ja kiedys zrobilem sobie JOKEa :D i w innej kolejnosci to zrobilem :D jak dostałem klapa w łeb to sie nauczylem ze nie mozna za wczesnie siłownikow zdejmowac :D:D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”