[MK2 1.8 RP] Nierowne obroty na jalowym biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
[MK2 1.8 RP] Nierowne obroty na jalowym biegu
Witam mam problem z swoim golfikiem a mianowicie mam od samego początku jak go kupiłem nierówne obroty biegu jałowego tzn porusza sie wskazówka miedzy 850-900obr i czuc drgania w tapicerce a sprawdziłęm już chyba wszystko
a wymieniłem na nowe tak
silniczek krokowy oryginalny bosch
sonda lambda też bosch oryg
podmieniony cały monowtrysk przywieziony z de z rozbitego golfa o małym przebiegu
przewody podcisnieniowe nowe
swiece kable kopułka nowa
nowy aparat zapłonowy bo w tamtym padnoł czujnik halla a miałem okazje kupic nowy za dobrą cene
komputer(sterownik) podmieniony z takiego samego golfika i to samo prosze o pomoc!!!
[ Dodano: Nie Lis 26, 2006 13:44 ]
a i jeszcze zapomniałem niebieski czujnik co daje info o temp do kompa też jest nowy;)
a wymieniłem na nowe tak
silniczek krokowy oryginalny bosch
sonda lambda też bosch oryg
podmieniony cały monowtrysk przywieziony z de z rozbitego golfa o małym przebiegu
przewody podcisnieniowe nowe
swiece kable kopułka nowa
nowy aparat zapłonowy bo w tamtym padnoł czujnik halla a miałem okazje kupic nowy za dobrą cene
komputer(sterownik) podmieniony z takiego samego golfika i to samo prosze o pomoc!!!
[ Dodano: Nie Lis 26, 2006 13:44 ]
a i jeszcze zapomniałem niebieski czujnik co daje info o temp do kompa też jest nowy;)
Ostatnio zmieniony ndz lis 26, 2006 15:04 przez Rompol, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

Aaaa, sorry.piotr2 pisze:jesli oboty ci faluja pomiedzy tymi wartosciami to nic nie psuj!!!!! drgania bedą w rp,temat #@$%&@# walkowany
Dopiero teraz dobrze doczytałem w jakim zakresie. To faktycznie nie ma co szukać problemów na siłę. Możesz sprawdzić ten silniczek, ale kto wie czy na nowym nie byłoby to samo.
Pozdrawiam.
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
dzis do czegos doszedłem chyba ten nowy silniczek krokowy jest do bani dzis straciło sie ssanie tzn zostawiłem auto na noc na dworze i jak dzis odpaliłem to zamiast byc koło 1000obr to było koło 800 może mniej za ssanie odpowiada niebieski czujnik który podmieniałem i jest to samo i silniczek krokowy tak? czy sie myle?
-
Konrado8526
- Mały gagatek

- Kontakt: